Okuyunca aklıma geldi.
Hatay kendi kararıyla bize katılmıştı.
Alıntı
Sevr Anlaşması sonrasında “Büyük Suriye” sınırları içerisinde gösterilen Hatay ve İskenderun’dan sonra Kilis ve Mardin için de Suriye’nin düşürücü yumruğuyla Türkiye’yi abondone etmesidir. Bu bağlamda bir iddiaya göre; 20 Ekim 1921 tarihinde Fransa ile yapılan Ankara Antlaşmasının ve 23 Temmuz 1930 tarihinde imzalanan Hatay Antlaşmasının gizli maddelerine göre 99 yıl sonra; yani 2039’da Hatay’da yeni bir plebisit (halk oylaması-referandum) yapılacak. Bu duruma göre hak iddia edilen toprakların mülkiyetlerinin el değiştirilmesi ve yerel idareler bazında Suriye yurttaşlarının örgütlü çoğunluğu hedeflenen yöndeki geleceğe hizmet etmektedir.
Türkiye'ye en son katılan şehir, (1939) Hatay'ın Türkiye'ye katılım sırasında Türkiye ile Fransa arasında bir antlaşma yapıldığını (hatay Antlaşması) ve yapılan antlaşmaya göre 100 yıl sonra yani 2039'da (33 yıl sonra) Halk Oylaması'na gidileceğini.
Şu anda bu ilimizin tam % 44'ü "yabancılara" satılmış durumda olduğunu.
Toprak satışı bu hızla giderse Türk nüfusu azınlıkta kalacak 2039'da yapılacak referandumda Hatay şehrimizin Suriye'ye geçebileceğini. Biliyormuydunuz?
Böyle bi yazı aokudum bi yerde. Buna benzerde çok yazı gördüğüm için soruyorum. Bu doğrumu bilgisi olan varmı? Yani hatay için oylamamı yapılacak ?