Arkadaşlar elimde bir script var. Saatlerdir karakter sorununu çözmeye çalışıyorum. Sorun şu: veritabanına veri girildikten sonra türkçe karakterleri, verilerin girildiği yerde değiştiriyor ancak sitede düzgün gözüküyor. İkinci sefer değişiklik yapmadan değişen karakterlerle tekrar submit yaptığımızda karakterler daha değişik bir hal alıyor ama sitede gözüken türkçe karakterlerde bir sorun yine yok. Üçüncü defa aynı yerden devam edip submit yaptığımızda karakterler bu sefer daha değişik bir hal alıyor ve hemn verilerin girildiği paneldeki textareada karakterler bozuk çıkıyor hem de sitede "ı,ş,ğ" gibi karakterler bozuk çıkıyor.

Sayfanın meta taglarını iso8858-9 olarak ayarladım,
UTF olarak ayarladım,
Veritabanındaki verileri export edip tüm tablo başlıklarını tek tek latin1 - latin5 ve UTF olarak replace yapıp tekrar import ettim. Import ederken karakter eşlemini yine karakterleri hangi dilde kodladıysam ettiğim şekilde import ettim. ama şu karakterleri düzeltemedim.

Kullandığım script ArticleMS; ve bu script için birsürü arama yaptım. Birçok kişi bu sorundan şikayetçi ama şimdiye kadar çözüme ulaşan yok.

Ne yapabiliriz?