aytuggg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya bu halimle mutluysam ?
bana da sokağa çıkıp gezmek saçma geliyorsa ?
biliyorum hepsi bir ihtiyaç ama..
Aytuğ, herkeş bazı şeylerden mutlu olabilir. Bende mutlu oluyordum öncelerde. Senin şu anki yaşından çok öncelerde internetle ilgilenmeye başladım. Haylen netteyim. 5-6 yıl daha bağlanırsın. Hiç bağlanma demiyorum. Kendinize zaman ayırmanız gerektiğini, realle interneti ayırmak gerektiğini, sosyal hayatı bırakmamanız gerektiğini anlatmaya çalıştım. İnternete yine bağlanın. Günde 1-2 saat bağlanıp geri kalan zamanı kendime ayıran bir kişi olsam dünyanın en mutlu insanı ben olurdum. Dönüp geriye baktığında belki yaptığın çok şey vardır fakat bazı şeyleri bazı dönemlerde yaşaman lazım. Ya bunları çok erken yaşıyorsun yada bunları yaşamıyorsun. Yani 20 yaşındayken 40 yaşında ki bir kişinin yaşadıklarını yaşayıp arkadaşlarından soğumaya farklı şeylere yoğunlaşmaya başlıyor insan. Anlatmak istediğim dengeyi sağlayın. Veya yaşadıklarını insan kaldıramıyor ve bunalıma girebiliyor. Değişik piskolojik v.s sorunlara yol açabiliyor. Pc den kalktığında sürekli acaba şunumu eklesem, bunumu eklesem, acaba forumda şu başlığıma kim ne yazdı, acaba siteler açıkmı, aaa şu şöyle olmuş bu böyle olmuştu v.s şeyler düşünüyorsan bilki ileride internetten keyif aldığından çok sorunlarla karşılaşacaksın ve 3 yanlış 1 doğruyu götürdüğünde elinde hiç bişi kalmayacak.

Anlatmak istediğim olay, yaşınıza uygun yaşayın. İnterneti bırakmayın ama herşeyin fazlasının zarar olduğunuda unutmayın.