Bir Türk internet kullanıcısı olarak düşünüyorumda dünyaya kapanmayı ne zaman bırakacaz.. Yani insanlar hep birşeyleri yapma peşinde koşturup duruyor..Ama bu bazılarının ekmek kapısı, bazılarının hobi eğlence olarak kullandığı siteleri kapatmak olmamalı.. Nedendir bilinmez youtube ardından wordpress sonra betsson ne olacak bu şekilde anlam veremiyorum.

Yani avrupa yada uzak doğuya baktığımızda insanlara "harbi hizmet" diyebileceğimiz derecede imkanlar sunulmuş(gerek hız herekse alt yapı bakımından) biz ise büyük siteleri kapatmadır uğraşıp gidiyoruz.. Bu noktada kendi halimize gülmelimiyiz yoksa ağlamalımıyız diye düşünmeden de edemiyorum doğrusu. İlk önce halkımıza internet hizmetini verebilmeliyiz ki sonra bu şekil büyük siteleri herhangi bir bahaneyle kapatma lüksüne sahip olalım.. ben memleketimde 1024 kb hız tarife ile kullanıyorken 70-80 kB ile download yapıyorsam ki günde onlarca kez modem reset atıyor o ayrı bir nokta neden yabancıların erişim sağladığı teknolojilerden neden yararlanmayayım.. Ama herşey paraya bakıyor.. Örneğin bugünlerde bir haber yayınlandı internet 15 kat hızlanacakmış ta bilmem ne olacakmış..İlk önce binanın temelini sağlam yapalım ki üzerine 15 kat çıkıldığında çökmesin..

Bunları bir kez daha düşünmek gerek aslında.. Bizim yetkililerimiz halkımızı daha bir üst seviyeye çıkarmak varken daha da aşağı çekmeyi ne zaman bırakacak çok merak ediyorum doğrusu..