Arkadaşlar baştan beridir olaylara yanlış yaklaşıyorsunuz.

1 - Notebookların üzerindeki İşletim sistemleri Bundle lisansa sahiptir.
Lisansın temelinde, update olmakta Upgrade yoktur ama downgrade dediğimiz yöntem kullanılabilir. Yani Home sürümler Xp home a, business sürümler ise XP Pro ya indirilebilirler.
2 - Pekala windows işletim sistemi olmayan onlarca hatta yüzlerce marka & model bulabilirsiniz. Dos yüklü makinalara Lisansız kurulum yapacağınızı adım gibi emin olduğum içim bir şey söylemiyorum. Belki ben Linux kullanacağım gibi saçma sapan olmakla beraber lisansız yazılım kullanacağınız için sadece bir kılıftır. Kimse kimseyi kandırmasın lütfen.
3 - Aldığınız cihazlar ile birlikte RECOVERY cdsi verilmez! Recovery CD si yerine, cihazların özel bir kurtarma konsolu mevcuttur. Hard Diskte partition bölümlenmiş ve kurulum için gerekli olan yazılım orada muhafaza edilmektedir.
4 - RECOVERY bir sistem kurtarma aracı değildir.! Recovery cihazın fabrika çıkış ayarlarına geri döndürmek için kullanılan bir mantıktır. Dileyenler için cd (dvd) ye çekilme imkanı olduğu gibi, sistem onarım cd (dvd) side oluşturabilirsiniz.
5 - Her üreticininsitesinde İşletim sistemleri için gerekli driverları download edebilirsiniz. Hatta register ettiğinizde makinalarınızı değişken olmakla beraber size cihazın driver dvdlerini ücretsiz olarak gönderen markalar mevcuttur.

Arkadaşlar, bilip bilmeden ona buna laf atmak çamur atmak çok kolay. Ancak yazıp milleti gaza getirmek yerine, biraz araştırın. Ne yazık ki bir çoğunuz belki de son kullanıcı durumunda olmasına rağmen bunların bir çoğunu bu cihazları satmaya çalışan kişiler bile bilmiyor...