Başlık için doğru yer mi bilemedim ama burda tartışabileceğimizi düşünüyorum.
Bi aralar GooglePlex'le başlayıp Google'ın dünü bugünü ve bilmediğimiz gerçekleriyle son bulan bi araştırmanın sonunda yazdığım ufak bi yazıyı paylaşacağım.Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum
__________________________________________________ ________________________________________________
Sizce Google'ın bu kadar hızlı büyümesindeki etmenler neler?
Gerçekten iyi bir politikaları var ama yine de bu kadar büyük bir hızla büyümeleri dikkat çekiyor.10 yıl sonra Google'ın ne olacağı konusundaki tek fikrim şimdikinden çok daha dev bir yapı olacağı.Her gün gelişen yeni sistemleri yapısına katarak büyüyen Google dünya ekonomisinde büyük bir yere sahip.Ve yine internetin patronu olan Amerika'nın bünyesinde bir şirket.Benim düşüncem Amerika'nın da Google'a büyük yatırımlar yaptığı.Google her ne kadar Amerika'nın baskıcı politikasına karşıymış numarası yapsa da (sam amcanın tüm ısrarlarına rağmen e-mail dblerini vermek istemeyip dava açması ve kaybetmesi) aslında bence Amerika'nın bir numaralı istihbaratçısı Google.Google Cumhuriyeti GooglePlex'le ilgili videoları izlerseniz Plexteki bir ekrandan gerçek zamanlı olarak dünyanın neresinde hangi kelimelerin arandığını gösteren sel gibi akıp giden bir monitörle karşılaşırsınız ve hangi kıtadan hangi dilde arama yapıldığını gösteren 3 boyutlu sanal bir dünyayla.Sizce Google bu kayıtları saklamıyor mu?Tabi ki saklıyor.Bunlardan daha önemlisi Gmail kullanıcılarının maillerini de saklıyor.Akıllıca bir hamle olan ve tüm mail düzenlerini altüst eden Gmail davetiyeli olmasına rağmen milyonlarca kullanıcıyı bir anda kendine bağladı.İlk defa kotasının Gb lara yükseldiğini gören kullanıcı bunun sevinci içinde davetiye aldı verdi.Hatta Google onlara internet üzerinde küçük bir harddiske sahip olmalarını sağlayacak Gdrive'ı da verdi.fakat ters giden bir şey wardı,daha doğrusu eksik olan.Gmail'in bir SİL butonu yoktu.Sadece Çöp Kutusuna taşı fonksiyonu wardı.Dolmak bilmeyen bir kapasitesi (!) olduğu için kimse silme gereği duymadı maillerini.Bunu farkeden bazı akıllı kullanıcılar Gmaili tekrardan incelediğinde sözleşmedeki maddelerden birinde Gmaildeki maillerin silinip silinmemesine Google'ın karar verileceği yazıyordu.Ayrıca Google ilerde maillerin içeriğine göre reklam yayınlayacak bir sistem geliştirdiğini de açıkladı.(şu an aktif)Bu da demek oluyordu ki Gman lar yada Google'ın botları bir şekilde mailleri okuyacaklardı,yani gizlilik diye birşey kalmayacaktı.Google sonunda bu dallanıp budaklanan çatlak seslere biraz olsun engel olabilmek için bir SİL butonu yarattı.
Yukarda Google'ın neler yaptığının sadece küçük bir kısmını inceledik.Oysa Google bugün uydudan Dünya'yı hatta Mars'ı izleme imkanı veriyor,örümcekleriyle webin altını üstüne getirip girmedik yer bırakmıyor,resim ve videolarımızı bizim için saklıyor (!),masaüstümüzde arama ve diğer çeşitli yazılımlarıyla yer alıyor,gruplar oluşturuyor ve hatta modayı bile belirliyor.(google trends)
İlerleyen günlerde host olanağı da sağlayacak olan Google hayatımızı olabildiği kadar izlemeye devam edecek ve bu gücünü Amerika'nın desteğini almada kullanacak.
Google hakkında yazılacak daha çok şey war aslında ama bu günlük bu kadar yeter diye düşünüyorum.
__________________________________________________ ________________________________________________
Yazım bu kadardı yorumlarınızı bekliyorum,ilgilenenler olursa bulduğum makale ve resimleri de paylaşmak isterim.
İyi Akşamlar