gönderdiğim maile cevap gönderilmiş.gönderdiğim mailde, bu başlığı, başlıkta geçen bilgileri, üyenin sitesini, vs belirtip, satış yetkisi bulunup bulunmadığını sordum.gelen yanıt şöyle:
Alıntı
kimden: ABK-Soft LTD. Dating and Community Software Systems <support@abk-soft.com>
Hello dear sir!
Thank you for your great interest in our software and thank you for
your trust in us. We really apreciate it. And thank you for your letter.
Dear sir. Nobody has a permission to sell our software except of us.
The resellers can't sell the software for the price which was
mentioned by you. Resellers can only refer the customers to our site
from where they will be able to purchase the software. Nobody has a
permission to sell the license keys. All the purchases are being done
through our web-site and nowhere else.
The resellers get paid from the amount which was paid by our customers
who came to our site through their affiliate links.
You can post at that forum that the user is making an illegal action
and is selling illegal software.
Thank you.
Best regards,
Frank Rowley
Türkçe'si:
Alıntı
teşekkürler,........
yazılımı bizden başka hiç kimsenin satma yetkisi bulunmamaktadır.reseller, yazılımı belirttiğiniz fiyatla satamaz(300 lira demiştim).Resellerlar, ürünü satın almak isteyeni bizim sitemize gönderirler, alım sitemizden gerçekleşir. lisans numaralarını hiç kimse satamaz.tüm satışlar, sadece bizim sitemizde yapılabilmektedir.
reseller, bize gönderdikleri müşterilerden komisyon alır.
forumda(r10)da bu maili yayınlayabilir ve üyenin yasadışı bir harekette bulunup, yasadışı bir yazılımı sattığını belirtebilirsiniz.
üyenin gösterdiği resimlerde Reseller belgesi vardı zaten.
dizaynırlarına söyle de siteyi boş yere geliştirmesinler.
sanırım bu vatandaş, Multi Domain License - $897 almış.yazılımı birden çok domainde kullanma yetkisine sahip. siz ona ödeme yapınca, o da gidip orjinal siteye "ben yeni bir site açıyorum" diye bilgi veriyor ve sizin sitenizi, kendi sitesi gibi gösterip lisanslı hale getiriyor.yani, kendisine ait olmayan siteyi kendinin gibi gösterip, adamları dolandırıyor. size de, dolandırıcılık ile elde edilmiş bir lisansı veriyor.dağıtım lisansı diye uydurduğu dalga da bu olmalı.