Adamlar o dildeki sitelere öncelik vermek için local arama koymuşlar. Google.com.trde aradığımda ingilizce site çıkacaksa neden açsınlar

badjojo diyosun iyi güzelde
badjojo.com - Traffic Details from Alexa
alexaya göre badjojo trafiğinde Türkiye ilk 20 ülke arasında yok. Yani alexa genel sıralamasında 500 lerde olabilir ama demekki Türkiye sıralamasında esamesi okunmayan bi yerde

Türkiye trafiği badjojonun trafiğinin %1 ini bile oluşturmuyo. Demekki badjojo evrensel bi site değilmiş
Adamlar o dildeki sitelere öncelik vermek için local arama koymuşlar. Google.com.trde aradığımda ingilizce site çıkacaksa neden açsınlar

badjojo diyosun iyi güzelde
badjojo.com - Traffic Details from Alexa
alexaya göre badjojo trafiğinde Türkiye ilk 20 ülke arasında yok. Yani alexa genel sıralamasında 500 lerde olabilir ama demekki Türkiye sıralamasında esamesi okunmayan bi yerde

Türkiye trafiği badjojonun trafiğinin %1 ini bile oluşturmuyo. Demekki badjojo evrensel bi site değilmiş
Söylediğin şeyi şöyle örnekleyelim,
Facebook Türkiye sıralamasında 2.
Youtube Türkiye sıramasında 4.
bu dediğine göre google.com.tr de "youtube" diye arattığımız zaman Türkiye sıralamasında daha youtube.com dan daha önde olduğu için Facebook'un youtube ilgili içeriği olan sayfa çıkması lazım. Yani
Facebook | Search Names sayfası. Sence bu verimli bir sonuçmu, ben google.com.tr den "youtube" kelimesini aradığım zaman youtube.com umu arıyorum yoksa Facebook'un
Facebook | Search Names sayfasınımı.
Yine tekrarlıyorum, ilgili aramada badjojo.com dan önce çıkan sitelerin ne "badjojo" kelimesi hakkında tezleri var nede projeleri. Badjojo kelimesi Türkçe de olan bir kelimede değilki o kelimeyle ilgili içeriği olan siteler badjojo.com dan önce çıksın.
[QUOTE=******;1208657]
googlenin sıralama belirlerken alexa kriterlerine baktığınımı idda ediyorsun
Bunu iddia etmiyorum, ben konuyu açarken verdiğim örneklerde Alexa kriterlerini kullandığımı anlatmak istedim.
[QUOTE=MrManson;1208693]
Alexa sıralamasının google sıralamasında ki kritelerden biri olduğu yıllardır öne sürülen büyük bir iddia.
Evet söylediğin gibi böyle bir iddia var.
Google çok azda olsa alexa kriterlerini dikkate aldığını düşünüyorum. Alexa'yı bu kadar kötülemenizi anlayabilmiş değilim. Başka varmıdır onun yaptığı işi yapan dünyada ?
Bencede Alexa rakipsiz ve işini en iyi şekilde yapıyor, Google un bile rakibi var ama Alexa'nın kendi kategorisinde rakibi yok. Çokda adil olduğunu düşünüyorum, Çünkü sitelere değer verirken sadece backlinke bakmıyor, birçok kiriter kullanıyor.
arkadaşlar google ın yaptığı doğru bence ali.com sitesinin içine veli hakkında bilgi olabilir.backlinklerini göz onünde bulunduruyor.yapay backlink olduğunu anladığı andada sandboxa alıyor siteyi.
Tabiki bu sıralamalar suni backlinklerle saptırılıyor, fakat her suni backlink alan sandbox yemiyor.