Local bi sitedeki sapma ile evrensel sitedeki spma kıyaslanamaz diyosun fakat
Diğer armaa motorlarıyla google.com.tr yi karşılaştırıyosun

Madem öyle google.com la karşılaştırmalısın. Yani google.com dışında ki Tüm bölgesel google siteleri kapalı olsa en doğru sonuca öylemi ulaşacaktık? Sadece google.com üzerinden yapılasydı aramalar?
Her arama motorunun kendine göre kriterleri vardır, en doğru sonuçları veren bana göre google.
Ben ne ararsam arıyım bahsi geçen tüm arama motorlarında arattığımda en doğru sonucu googleda alıyorum.
Ben ksk diye arattığımda yahooda saçmasapan sonuçlar alırken
googleda gerçekten aradığım şeyi buluyorum

Herşeyi geçtim yahoo ve googleda nokia diye aratsanız 2 arama motoru arsındaki kaliteyi ilk sıradaki sonuçlardan görebilirsiniz

nokia.com alexada ilk 500de
nokia.com.tr alexada 27 binlerde
Hangimiz arama yaptığımızda ingilizce siteyi görmek isterizki ilk sırada?
Evrensel bir siteden bahsediyoruz. Evrensel demek her bölgede her ülkede değere sahip demek. onun için google.com.tr de en verimli sonucu vermeli. Madem veremeyecek açmasın local arama motorları.
Badjojo kelimesinde ilk çıkan site "badjojo" kelimesinde tezmi hazırlamış, yoksa projemi, yada badjojo.com u tanıtan türkçe bir sitemi, hayır hiçbirisi değil, sadece badjojo kelimesini arayıp badjojo.com a yada badjojo.com hakkında bilgi veren sitelere ulaşmak isteyen insanları yanıltarak sitesine çekmek isteyen bir web girişimi.