Lütfen konunun başındaki mesajları da okuyunuz. Ben o karşılaştırmayı önceki mesajlara binayen yazdım. Önceki mesajlarda İnglizce bir şarkıyla gitmeyi isteyemeyen, bunu Türklük gururuna yediremeyen kişiler için yazdım.
Yazdığım karşılaştırmada da bunu anlatmaya çalıştım. Kim giderse gitsin benim için problem değil. Mevlana ve Hosgörü Yili'nin son günlerinde size Mevlana'nın şu sözünü hatırlatırım: "Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel."
Anlatabildim mi?
Benim için de kim ne derse desin problem değil. Sadece yanlış anlaşılmalara yol açmamak için çelişkili anlatımda bulunma yeter..
Düşünce, görüş, tavır ve müzik olarak takdir ettiğim gruplardan bir tanesidir Mor ve Ötesi.
11 Eylül Amerika'da ki gökdelenlerin yıl dönümünde Duman ile beraber Kuruçeşme Arena'da konser düzenlediler. Amerika'ya karşı olduklarını zaten biliyordum. Çok gitmek istiyordum ama başka nedenlerden gidemedim ama bunu pek çok yerde dile getirdim.
Haber Türk için söyledikleri gayet doğru şeyler. amerika'nın Irak'ı işgalinde amerikan yanlısı yayın yaptı. Halk değimiyle karşılığı k** yalamak oluyor bunun. Mor ve Ötesi ise bunu parçasında dile getirdi.
Her sözüne komple katılıyorum.
iki gözüm, eminim, sen yoksun.
Ben de senin her sözüne katılıyorum.
İki gözüm kadar eminim, sen yoksun (: