s1
Merhaba ;
Yaklaşık 3 yıldır forumlardaki hosting piyasasını takip ediyorum ve son durumlar içler acısı.. Bu içler acısı durumları ortalarsam %60 Hostcudan %40 Müşteriden kaynaklanıyor. Neyse son 3 aydır da belki bir umut sistem alıştığı şeklin dışına çıkarmı diye uğraşıyorum fakat zor oluyor ama herkes yavaş yavaş bilinçleniyor. Neyse sonuç hüsran olsa bile en azından ben yaptım derim olmadı derim...
Şimdi bu konuyu açmamın sebebi ?
Bu başlığı açmamın sebebi konunun altında olacaktır.
Şimdi bir vatandaş bir hizmet arıyorum diye konu açıyor?Teklifler veriliyor. Teklifler veriliyor. Hizmet tartışılıyor... Gel zaman git zaman 4-5 sayfa konu oluyor. Sonra birisi geliyor teklifini veriyor. "Ulen doktor bumu yani " dediğiniz duydum... Ama o birisinden 2 mesaj önce dikkat ederseniz konuyu açan vatandaş şu hostcuyla anlaştım diyor. 1 mesaj öncesinde ise de hostcu su vatandaşa hizmet sağlandı diyor. Peki o birisi niye teklif veriyor?
Bunu günlük hayata uyarlayalım.. 8 Kişiyiz bir salonda oturuyoruz. 7 kişi hostcu olsun 1 tanede müşteri. Müşteri host istesin. 6 kişi teklif versin ve bu müşteri 4.teklif vereni seçsin. Tamam anlaşalım desin. 8.ci hostcu da bunun üzerine teklif versin ? Şimdi ordaki 7 kişi bu adama gülmez mi

Eeee forumda böyle bir ortamsa. Bu adam niye teklif veriyor. Bunlar gereksiz ama ince ayrıntılar ve
adamın işini ne kadar ciddi aldığını gösterir !
Başlığın nedeni ise : Ben buraya örneğin "teklife teklif" diye bir başlık açsam. O anlaşılan satış konusuna teklif veren hostcu konuyu okumaz. Ama "Hostcular bakın çok para var bu işte!" diye başlık açsam,hem o hostcu okur hem de işini ciddiye alan...
Arkadaşlar bu iş böyle yavaş yavaş temizlenip daha ciddi bir boyut alacak. Almayacaksa bile en azından ben uğraştım deyip cennete gideceğim
Edit: Örnek vermek gerekirse :
https://www.r10.net/reseller-hosting/...riyorum-2.html