pr değeri ve google arama sonuçları için google'nın yaptığı hesaplamalar bence tamamen farklı.google bence pr değerini bir katsayı olarak düşünüyor hani pi sayısı gibi ve hesaplanması tamamen farklı bir konu.milyonlarca site arasında adil bir sıralama yapabilmek ve diğer arama motorlarının önüne geçebilmek için google'ın yeni bişeyler yapıp bir dayanak noktası bulması gerekiyordu ve bunun sonunda kendine özgü pr sistemini geliştirmek zorunda hissetdi kendini.çünkü pr sistemi hariç,siteler hakkında ki bilgiler hemen hemen aynı şekilde diğer arama motorlarında da var.diğer motorlardan farkı pr sistemiyse bence heseblanması da özel olmalı...ama arama sonuçlarında ön sıralarda yer bulmak için tek etken olarak değil.
pr hesablanmasının sonunda elde edilen sonuç ve yüzlerce etkenin formule edilmesi sonucunda(baclink,referer v.s) arama sonuçlarının tetiklediğini düşünüyorum.adamların elinde o kadar çok veri varki sadece doğru dürüst bir algoritma bulup bunu düzgün çalıştırmaları yeterli.çıkan arama motoru puanın sonunda sıralamanın belli olduğunu düşünüyorum ben.arama sonuçlarında bazı pr si az olan sitelerin önlerde çıkmasının sebebi bence bu.pr'si az olabilir ama arama motoru puanı (özgünlük,içerik,baclink vs sonucu bulunan değer)fazla olabilir.kafama göre bu seneryo ya uygun hareket edip "arama motoru" gibi benim için önemli birkaç kelimede ilk sayfada çıkmayı başardım.
konu uzar devam edersem ama kısaca;tabiki bence;pr kazanmak ve arama sonuçlarında önlerde olmak için yapılacak şeyler,bunların hesablanmaları ve mantıkları az da olsa farklı.amaç pr kasmaksa pr 7-8 sitelerden link alınır ama bu arama sonuçlarına ne kadar etki eder? yada garanti bir yol mudur?yada baclink kasılır sonuçlarda önde olmak için ama o da garanti bir yol değil.
aslında zamanımızı böyle cevabı kesin olmayan sorulara takmaktansa,bu zamanı kendimizi geliştermeye harcasak inanın daha güzel olur.
NOT:yazdıklarımın hepsi benim kendi düşüncelerim doğru demiyorum sadece düşündüklerimi paylaşmak istedim,bilgiçlik taslamak yada hava atmak için değil,yanlış anlaşılmak istemem.