ploop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu konunun artık amacını tasıdığına inanmadığım için mexigeyik bölümüne de tasınabilir
Mesajları okuyorum. Gayet haklısınız ama maxigeyik e alınıp kaale alınmayan mesajlar yazılsa adamlar belki öder. Siz ciddi mesajlar yazıp birşeyler yapmadığınız sürece onlar zaman kazanmaya, geçiştirmeye devam ederler.
Odin, geçen sene bir sponsor vardı. Reklamını yayınlayan herkezin parası kaldı. Ben 2-3 ay peşlerinden koştum. Hiç birşey olmadı. Ödemediler. Açtım bir site. Hiç birşeyi abartmadım. Yaşadıklarımı olduğu gibi anlattım. Google da 2. sırada çıktı site. *********** xxx firması diye. Bu, onlara verilecek en büyük ceza. Forumlarda konu açtım. Bir dünya kişinin parası kalmasına rağmen 1 kişi benim param kaldı demedi. Hatta dava açarlarsa ceza yersin falan filan denildi. 1 yılda webmasterlar çok değişmiş. Ama ben devam ettim. Adamlar ulaşamadı ben kendim ev telefonumdan aradım da beni tespit ettiler. Etmediler ben söyledimki bulsunlar. Yaz sezonu geçmişti. Artık kapatmak istedim. Yaz sezonu boyunca google da 2. sırada çıktım. Emeğimin karşılığını emek olarak aldığıma inanıyorum.

Bir hata yapmışım. Yazdığım yazıyı bir avukata okutmayı unutmuşum. Mutlaka avukata okutunuz. Bazı kelimeler suç sayılıp haklı dahi olsanız haksız duruma düşebiliyorsunuz. Mesela *********** kelimesi. Bunun yerine onu anlatan başka kelimeler kullanılmalı. Aradılar beni böyle böyle dediler mahkemeye verdik. Dedim verdiyseniz çıkarız mahkemeye. Bilgileri alayım dedim. Açmamışlar dava, beni korkutmaya çalıştılar. Tabi başaramadılar. Onlar beni korkutmaya çalışırken ben onları zarfladım. Adamlar baktılar bişi yapamayacaklar dediler sen siteni kapat. Bizde herşeyden vazgeçip unutalım herşeyi. Benim zararımın 1000 katı zarar etmişler. Ben kapattım. Beyaz bir sayfa çektik.

Bir site hazırlayın. Herşeyi olduğu gibi anlatın. Kazançlarınızın olduğu ve ödeme alamadığınız şeyleri noter'den tasdik ettirin. Kurallar v.s varsa sitelerinde ödemeler her ay şu zaman felan yazıyorsa o sayfalarıda noterde tasdik ettirin. Ondan sonra açın sitenizi bekleyin. Ama emin ol ki dava açıldığında konuda mesaj yazanlardan nerdeyse hiç kimse davacı olmaz. Ben rahattım. Çünkü KoS un da parası kalmıştı ve o da ödeme alamamıştı. Dava açılsa ben de reklam yayınladım. Ödeme alamadım derdi. Şu internette en çok güvendiğim kişi KoS 'tur. İşini mutlaka sağlama al.

Ben adamlara açık açık söylemiştim. İnternet sokaklarında halledemezsek İstanbul sokaklarında hallederiz.