Açıkçası ben de hosting piyasasındaki hiçbir şeye güvenmiyorum. Paranoyaklık oldu artık. Bir teklif istiyorum. Adını hiç duymadığım firmalar çıkıyor karşıma, ki yıllardır bu işin içindeyim. Firma yetkilisinin satış öncesi tavrıyla satış sonrası tavrı bir olmayabiliyor. Ayrıca yetkililerin işin uzmanı olmamasından dolayı sorunları başkasına atmaları ve geçiştirmeleri de etken.
Piyasa zaten işin ehli olmayanlardan çekiyor ne çekiyorsa. Onun için bizden hizmet alacak kişileri bile ben uyarıyorum. Bizleri yaptığımız iş konusunda gerekiyorsa sınayın. Mümkünse gelin ofisimize birebir konuşup bu işi ne için yaptığımızı amaçlarımızı bu sektörde ne kadar yer almak istediğimi ve aklınıza gelebilecek her türlü soruyu işin dozunu kaçırmadan
(işin dozu nasıl kaçar hiç alakasız sorular sorarak veya bir hosting almak için 2 saat satış temsilcisini meşgul ederek.) makul bir ayarda sorun.
Alacağınız cevaplar size yol gösterecektir zaten ve bir yerden alış veriş ederken bir birey olarak referanslara bakarım ve diğer müşterilerle mümkün olduğunca şansımı zorlayıp konuşmaya çalışırım
(Piyasaya yeni giren sağlam arkadaşların referansları yok diye onlarla alış veriş yapılmayacak mı? Kimse bu işe orta seviyeden başlamıyor. Sıfırdan başlıyor. Onun için o durumdaki arkadaşlarla karşılaşanların bence yapması gereken bu arkadaşın bilgi birikiminden emin olmak. Referansları belli bir süredir piyasada olan kişilerde aramak gerekli)
İnce eleyip sık dokuyarak başınızın ağırmayacağı bir yerden hizmet alabilirsiniz. Bu A , B veya C yeri olabilir. Bu piyasada herkes sahtekâr bir yer sağlam değil. Sağlam şekilde çalışan çok arkadaş var. Hosting alıcıları biraz zorlarsa belki de Hosting Satıcısı nasıl olmalı diye bir profil bile çıkartabilir
Önemli olan müşterinin tam olarak ne istediğini bilmesi. Denemeler yapacağı gelişi güzel bir alan mı yoksa kendisi için büyük önem taşıyan bir sitenin barınacağı bir yer mi? Akabinde buna göre araştırma yapmalı ve tercih etmeli.