Ülkemizde hosting diye bir sektör kalmadı. Ama ben umutluyum, faaliyet belgesi gerekliliği sebebiyle Ocak ayı sonunda bir değişim yaşanacak. O süreç içerisinde yeniden bir piyasa oluşacağını ve fiyatların normal seviyesine çıkacağını düşünüyorum. Belki kendimi kandırıyorum ama tek umudum bu, umut fakirin ekmeği sonuçta.
Belirlediğiniz fiyattan ben de satış yapıyorum. Ben bu fiyatları belirleyip siteme yazdığımda insanlar bana tepki gösterdiler, "bu fiyata satış yapılır mı, dalga mı geçiyorsun, bu kadar yüksek fiyat olur mu?" dediler. Bu alanda işini hakkıyla yapan yerleri örnek gösterdiğimde ise "sen onlarla bir misin ki?" diyerek aşağılayıcı ifadeler kullandılar. Kısacası, olması gereken fiyat mevcut piyasada kabul görmüyor ama yukarıda da belirttiğim üzere ben bu durumun düzeleceğine inanıyorum...
Bu arada, açık konuşmak gerekirse bu 100 000 YTL olayına ben inanmıyorum. Yani bu sektör ne 100 000 YTL yatırım yapılacak bir sektör, ne de 100 000 YTL'si olan adam kalkıp da R10'da böyle bir başlık açıp "ben bu sektöre girmek istiyorum" der.
Herneyse, durum bu şekilde. Tercih sizin. Bence, hosting sektörüne girmek yerine, madem bu kadar büyük bütçeniz var, bir üst sektör olan erişim sağlayıcılığı sektörüne girin. Elazigli'nın da dediği gibi, sanal veri merkezi veya direkt olarak veri merkezi açın. Oranın getirisi çok daha fazla...