Kesinlikle gelişen internet teknolojilerine odaklı düşündüğümüzde web 2.0 ında etkisiyle ortaya şöyle bir cevap çıkıyor.
TEK ÜRÜN ODAKLI SATIŞ PROJELERİ ;
Ha bu nedir.Herkes şöyle bir yanılgıya düştü günüzmüzde "internetten alışveriş moda" özellikle büyük sermayeli şirketlerin büyük portallar kurarak (gittigidiyor,hepsiburada vs) internette alışveriş modası yapmasından sonra her şirket bu modaya ayak uydurmaya çalışmş ancak başarılı olamamıştır.Buda herşeyin para değil birazda akılda olduğunu ortaya çıkarıyor.
Peki benim bahsettiğim tek ürün odaklı olayı nedir.
Bu şudur.
Ürünümüz örneğin KALEM.Evet elimizde 10 tane kalem var ve biz bu kalemleri pazarlayacağız.
Öncelikle sadece bu ürün odaklı bir web sitesi yapmamız gerekiyor.Bu ürünün satışını yapacağız.Tasarımı ve içeriği buna odaklı yapmamız gerekiyor.İçeriği hazılarken sıradışı etkenlerdende faydalanmamız gerekecek.Örneğin farklı kampanya ve stratejiler belirlememiz gerekecek.Kalemin nasıl yazdığını videoya çekeceğiz örneğin.Kalemle bir kağıda yazı yazacağız.O kalemin sürekli kullanımında nekadar uç tüketeceğini yada tükenmezse nekadar süre kullanılabileceğini gibi sıradışı detaylarla destekleyeceğiz.
Lugelasın açtığı bir konu vardı.Mesela Halı satışı.Evet normal bir alışveriş sitesinden bahsetmemişti SADECE halı satışı.Bu noktaya niçin sürekli vurgu yapıyorum çünkü tek bir ürünle birdenfazla ürün satışı arasındaki kullanıcı piskolojisini çok iyi biliyorum.Bir site tek bir ürün satıyorsa(yada tek bir katgorıde ürün) o site potansiyel yakalıyor emin olun.
Mesela bu halı satışı muhabbetinden yola çıkarsak Örneğin halıların videolarının çekilmesi gibi sıradışı etkenlerle desteklenecekti.
Zaten ürününüz tek olduğu için ilginç layları çoğaltmanızda kolaylaşacak.
Yani örneğin halıyı 3d bir odaya döşemek Halının akademik ve bilimsel özelliklerini dahi sayfaya yansıtmak vs.
Kısa ve öz oturaklı web 2.0 teknolojisi kullanan tek ürün odaklı bir proje olsun isterse kokmuş çorap satın.iŞ Yapar.