dmoz'u, yahoo dizin'i ne yapacak? banlar herhalde.
link değişimine izin vermezse, reklam dışında kimse sitesine link eklemez.o zaman bot ne yapacak? siteden siteye nasıl geçecek?
daha önemlisi, ben google'ı kaynak olarak gösteriyorum.reklam değil.botun da google'a değer vermesini istiyorum, nofollow kullanmam dolayısıyla.nofollow kullanmadım diye benim siteyi mi cezalandıracak?tabii ki hayır.öyle yaparsa, tüm siteleri cezalandırması gerekir.
söylenildiği gibi, linklerin uzun vadeli yayınlanmasını sağlamak, iç sayfa satın almak gerekecektir.aylık link satışı bitecektir.
ünlü dizinlerin pr'sini düşürerek, link satışından vazgeçin mesajı vermeye çalıştı ama pr0, parayla link ekleyen dizinleri pr4-5 yaptı.görünün o ki, ünlü dizinleri, manuel olarak cezalandırdı.
youtube'u pr3 yapıp, sonra düzelten sistem, manuel pr atamanın göstergesidir.
link değişiminin, parayla link almanın bitmesi benim de temennim.dandik sitelerine link kasarak üst sıraya çıkanların önüne geçer, içeriği olan sitelerin değerlenmesini sağlar.ama bunu başarmak hiç de kolay bir iş değil.
Dmoz Yahoo gibi dizinler link değişimi değil ki. Kategorilere ayrılmış şekilde sunuyor sana siteleri. Senin benim gibi Pagerank'im artsın, backlink alayım diye yapmıyor ki. Zaten tamamen doğal linkler bunlar.
Link değişimi ile ilgili mantığın ise tamamen yanlış. Bence pagerank mantığını tekrar gözden geçirmelisin. Bir site başka bir siteye link veriyorsa o sitenin konusuyla alakalı ve link veren site için önem arzeden bir sitedir. Pagerank tamamen bu mantıkla çalışır. Ne kadar çok link değişimi yapan ilk sırada çıksın diye bir mantık yoktur. Google bunu kabul etmez.
İster manuel olsun ister belli bir sistematiğe oturturalarak yapılsın, bu düşünülen mantık; Ben Google'ı kandırırım, Google bunu kanıtlayamaz mantığıdır.
İşte bu krililiğin en büyük destekçisi r10.net'tir. Bu yüzden asla Google fan sitesi olmadı, olmayacaktır.