• Foxit Reader PDF dosyalarını açmak için kullanılan Adobe Reader alternatifi bir program.1,27 mb boyutunda.
  • Winamp 5.5 Fazla açıklama yapmaya gerek yok sanırım.Gerek ses kalitesi gerekse arayüzü ile harika bir program.Ama Winamptan sıkıldım diyorsanız size AIMP Classic‘i tavsiye edebilirim.
  • Media Player Classic‘in oynatamadığı medya dosyası yok diyebilirim.Her bilgisayarda bulunması gerektiğini düşündüğüm bir program.Windows Media Player 11 ve youtube’den video indiriyorsanız FLV Player‘ı da indirebilirsiniz.
  • Bol bol sohbet sitelerinde geziyor veya Okey, Tavla, Batak vs oynuyorsanız Java‘yı buradan indirebilirsiniz.
  • Popüler mesajlaşma aracı olan Windows Live Messenger,Yahoo Messenger veya GTalk ’ı da verdiğim linklerden indirebilirsiniz.
  • MSN kullanıyorsanız Messenger Plus olmazsa olmaz.
  • Artık Internet Explorer‘ın modası bitti.Herkes Mozilla Firefox kullanıyor sebeplerini saymakla bitmez.
  • Ben İnternet Explorer’dan başka tarayıcı bilmem diyorsanız buradan Adobe Flash Player‘ın İE için olanını, buradanda Netscape ve Mozilla Firefox için hazırlanmış flash dosyalarını oynatma eklentisini indirebilirsiniz.
  • Sıkıştırma programı için Winrar ve Winzip vazgeçilmezdir.Fakat ücretsiz ve kaliteli alternatif derseniz Türkçe dil desteğide olan IZArc‘ı önerebilirim.
  • Sisteminizdeki gereksiz dosyaları silmek için CCleaner‘ı tavsiye ediyorum.Bu listedeki en önemli programlardan birisi bana göre.
  • Avast 4.7 Ücretsiz anti virüs yazılımlarının en kalitelisi olarak görüyorum.Hemde bilgisayarı fazla yormuyor.
  • Önerebileceğim diğer güvenlik yazılımı ise Ad Aware.
  • imTOO MPEG Encoder‘ın convert edemediği popüler medya dosyası yok diyebilirim.
  • Bir FTP istemcisi lazımsa Filezilla işinizi görebilir.
  • İnternetten her türlü dosya indirirken çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde indirmek istiyorsanız Flashget vazgeçilmeziniz olmalı.
Kaynak