selam arkadaşlar
geçen sene başıma gelmiş bir olayı paylaşmak istiyorum sizinle

aranızda mimarlık bölümünde okuyan ve ya tanıgı olan varsa bilir mimarlık son sınıfda 3 arkadaşım aynı evde kalıyordu bende can sıkıntısı gidip geliyorum felan
bunlarda final teslimi diye bir şey varmış şöyle ki konu : belediye binası projesiydi son mimar olmak içni böyle ödevler vermiler yok belediye binası çizeceksin spor kompleksi vs. vs. ve yaklaşık 5 ay felan zaman vermişler sanırım
benim arkadaşlara gittiğim gecenin sabahında bu projeyi teslim edeceklerdi son rütüşlar ve heyecan doruklarda tabi ki
arkadaşlardan birisi yav bilgisayar kasıyor yetişemeyecem diyordu sinirden gözleri dolmuş felan
bende pc nin özelliklere bi baktım 256 ram war

autocad çizim programını kaldırması bile iyi

faturaya baktım 1 gb ram görünüyor meğer tamire götürdükleri yer araklamış rem i bunlarda fark etmemiş kız milleti işte ne anlar remden ramdan
neyse bende teknik den bi arkadaşa telefon ettim ram getirttim ben mutfakta arkadaşlarla sigara içip laflarken elemanda ram i takacaktı bir den içerden küçük emrahımsı bir tonla seçkin bi içeri bakarmısın dedi içeri bir girdim surat 5 karış arkadaş nasıl becermiş se ram i takarken bir halt olmuş makinaya ki sonradan öğrendim o halt = ram + ram slotu cort olmuş

, hdd format atmış ve kilitlenmiş , işlemci de hasar ve anakart da hasar

yuh yani olurda bu kadar mı hocam.
oaly başımıza geldiğinde saat 9:30 felan dı sanırım kasayı kaptım fırladım arkadaşla çünkü proje yedekler vs o makinada ve hasar büyük eğer sabah teslim olmazsa proje o arkadaş 1 sene daha okumak zorunda kalacaktı

merkeze geldik uzman bi arkadaşa rica ettik geldi hasarları tesbit etti ve hemen yeni bir makina topladık aynı özelliklerde hdd sorunu çözdük sistemi kurduk o sırada diğer arkadaşlara da rica ettim bu sorunlu sistemi de onarın diye felan
aldım kasayı gece saat 01:30 gibi çıktım yola ve eşşek ölüsü gibi bir kasa 24 km kadar yürüdüm

arkadaş projesini bitirdi teslim etti. bende hasarlı parçaların peşine düşmedik aynı sistemden verdim die ne de olsa arkadaşlarım dert değil dedim ama karşında ki kişi senin gibi düşünmüyor her zaman bunu anladım
bunların komşusunda teknikden anladıgını söleyen bir mal çıktı buna winamp vs mi ne kuracakmış o sırada demiş ki bu bilgisayar ın özellikler farklı değişmiş ha haberin olsun felan :@ değişmiş dediği de p4 3,0 bulamadım 2,8 taktım ama cdwriter wardı dvdwriter takmıştım 250 gb hdd takmıştım vs hiç bu ufak hesapları düşünmemiştim
o pc sahibi aradıgında antalya ya gidecektim hazırlı kapıyordum demesin mi "benim bilgisayarın parçalar değişmiş ne demek bu" arkadaşlar anca bu kadar koyar bir laf cidden o antalya yolu bitmedi ne demek yaw bu aklıma geldikce asabım bozuluyor sonra özür diledi yanlış anladın vs dedi ama laf ağızdan bir kez çıkar