Yakın zamanda çalıştığım bir firma vardı bir devlet firmasına iş yapardık ama direk biz yapamazdık işi bir mütehait aracı olurdu işi onun üzerinden yapardık.Piyasada normalde birim fiyatı 100 ytl olan bir işi biz bu mütehaite yaklaşık 1800 ytl ye fatura ederdik oda bu rakamın üzerine kendi karını kor oylece firmaya fatura ederdi. Hiç rakibimiz olmazdı bu işleri yaparken babamızın firması imiş gibi her türlü konumuz olan işi hep biz yapardık.Normalde bu yaptığımız iş yapılmadan evvel ihale yapılması gerekirdi ama o iş başka türlü halolurdu.Biz işi yaptıktan sonra üç firmadan teklif alırdık tüm teklifler bizim verdiğimiz fiyatın üzerinde olurdu 3000 3500 ytl civarı olurdu tabi bu teklifleri veren firmalar bizim malzeme aldıgımız arkadaş olduğumuz firmalar olurdu.Sözde bu devlet kurumu piyasayı araştırmış ve en ucuz fiyatı veren firmaya yani bize işi vermiş olurdu.Akıllara şu soru gelir neye güvenirdiniz ; Bizim iş yaptığımız mütehait firmanın genel müdürünün yeğeni idi.Sadece personel olarakta olsa bu tarz bir işin içinde olmak koyuyordu bana artık o firmada çalışmıyorum.
Ama bu olay bile anlatır o arabaları nasıl alabileceğinizi.Net konuşayım iktidar partisinde (artık o an hangi parti ise) mutlaka tanıdıklarınız olacak.Yoksa devletin bir şekilde gözetim altında olan hiç bir işten vatandaş olarak faydalanmanız mümkün değil derecesinde zordur.