Bir süreliğine tıklama oranlarınız düşecek fakat gelirleriniz düşmeyecektir. Google tıklama başına vereceği ücreti artırarak Adsense yayıncılarının "Bu yüzden reklam gelirlerimiz düştü" demesini istemeyecektir. Kısacası yinede alıştıra alıştıra reklam gelirleriniz düşecek fakat siz bunun bu yenilik yüzünden olduğunu düşünmeyeceksiniz. Bu googlenin bakış açısı, lakin ileride bu sizlerin işine yarayacaktır. Sahte tıklamalar azaldıkça müşteri ve reklamveren ilişkisi düzelecek, yayıncı ile müşteri ilişkiside öyle. Böylece kazançlarınız artacaktır.
Sahte tıklamalar bu piyasayı dalgalandırıyor, bunun için önlem almak istemesi gerçekten güzel. Alınan önlem bizi etkilediği kadar reklamvereni de etkileyecektir unutmayın. İnternet reklamcılığının olumsuz yönde etkilenmemesi için googlenin bu tür değişikliklerde bulunmasına göz yummanız gerekir. Şimdiye kadar yanlış bir şey yapmadığı gibi bundan sonra da yapacağını düşünmüyorum.
Google ile ilgili daha çok makale okuyarak web sitelerinizdeki tıklama oranlarını artırabilir ve kaliteli reklamların çıkması için gerekli optimizasyonları yapabilirsiniz. Böylece tıklama oranınız düşük olsa dahi kaliteli reklamların size tık başına vereceği ücret miktarı yüksek olacaktır.
Unutmayın patronunuz Google'dır. Bol kazançlar dilerim.
Tıklama adedi 700 den 300'e düştü
gelir 25 dolardan 8 dolara düştü (Aya vurun farka bakın)
Dahası ortalama reklam ücretim 1000 sayfa için 1 dolarken 40 cente düştü
Günde 1-2 dolar kazanan hiç bir site bu değişimden etkilenmedi.
Ama beni çok fazla vurdu. İşin ilginç tarafı son 3 günde trafik baya bir arttı.