ren2x adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google artık, benzer içerikli backlinklere önem veriyor. Benzer içerikle alınan 30 backlink ile pr6 olunabilir. Pr6 olan site, pr4 olup backliniki çok ve daha çok indexlenen bir siteden daha iyi değildir. Yani dediğiniz gibi pr artık önemini kaybediyor.
Benzer içerikli sitelerden alınan backlinkler hususunu hesaba katmış ve bir spor sitesi üzerinde denedim 9 tane saglam spor sitesinden link aldım. 20 ye yakını ilede link degişiminde bulundum çarpraz olarak pr3 site pr4 oldu , bu nedenle google buna PR hesaplamasında önem vermedigini gösterdi yalnız hit olayında artış meydana getirdi bu degişimler buda demek oluyorki dogru link degişiminde hit kaynagı gelebiliyor ancak PR ye etki etmiyor.

Bir adet 23 günlük oyun sitem hatta oyun sitem demiyeyim bir arkadaştan aldıgım script ve bunun üzerinde hiç degisiklik yapmadım , üstüne domain register ettim güncelleme sonucu ne oldu? PR4 peki hakettimi hayır asla dogru düzgün link degişimi bile yapmamıştım. Bu bilgiler dogrultusunda gördümkü google oyun sitelerine aşırı fazla degerde PR yüklemiş örnegi bir kaç sitede görüldü. Google Resim sitelerine dogru düzgün deger vermedi buradada görüldüki google resim sitelerini sevmiyor oysaki backlink olarak en fazla resim paylaşım siteleri dönüşüm yapıyor. Google akıl oyunlarına devam edecek bizlerde buna çözümler üretecegiz.