İstanbul Pendik Çamçeşme Mahallesi’inde yaşayan lise 1. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki İ. Y., 26 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı provaları sonrası okuldan çıktıktan sonra kayboldu. Kızının okuldan dönmemesi nedeniyle paniğe kapılan baba C. Y., polise giderek kayıp başvurusunda bulundu ve kendi imkânları ile de kızını aramaya başladı.

Duyumlar üzerine, kızının chatte tanıştığı iddia edilen C. isimli birisiyle 2 gün boyunca gezdiğini öğrenen baba, kızının bu şahıs tarafından kaçırılmış olabileceği şüphesiyle iz sürmeye başladı ve C. isimli şahsa ulaştı. Kızını bulmak için adeta dedektif gibi çalışan baba, önceki gün gelen bir ihbar telefonunu değerlendirerek Fatih’e gitti. Belirlenen buluşma adresine giden baba, ihbarcı ile birlikte, kızı İ.Y. ve kızının sevgilisi olduğu iddia edilen S.K.’yi gördü. Sinirlerine hakim olamayan baba, kızının yanındaki gence saldırdı. Kavgayı gören polisler tarafları alarak polis merkezine götürdü. Şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından Pendik Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne gönderildi. Pendik Çocuk Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, İ.Y’ın ifadesini aldı.

Kaybolduğu 21 gün boyunca 15 kişi tarafından tecavüze uğradığını iddia eden İ.Y.’nin ifadesi doğrultusunda Kadıköy’de önceki gece, tinercilerin yaşadığı yerlere yapılan baskında toplam 8 kişi işi gözaltına alındı.
Psikolog nezaretinde ifadesi alınan İ.Y’nin okuldaki provalardan çıktıktan sonra tanımadığı 3 kişinin kendisini zorla bir arabaya bindirdiğini iddia ederek, götürüldüğü bir yerde tecavüze uğradığını söylediği öğrenildi. İ.Y., tecavüzden sonra Kadıköy tarafına getirilerek serbest bırakıldığını da belirterek, “Gece saatleriydi. Bir gurup tinerci ile karşılaştım. Beni yakalayarak onlar da tecavüz etti. Bunlardan kurtulmayı başardım. Daha sonra S. K. İle tanıştım” dediği ifade edildi.

Aziz Özen-Vatan

Müjde Ar ın bir filmi vardı o geldi aklıma bu haberi okuyunca.