Merhaba,
Google PR güncellemeleri başladığı günden itibaren bir çok yorum yapıldı , youtube 3 idi pr8 oldu alt sayfalarım 1 idi 5 oldu denildi. Asıl bunların gölgesinde kalan bir çok webmasterin dikkatini çekmeyen bir olayı görmemezklikten gelemezdim ; 1-2 aylık sitelerin pr6 deger alması evet yanlış duymadınız 1-2 aylık siteler PR6 degeri aldılar peki bu siteler hangileri dersiniz? Kişilerin satışları yada sitelerini afişe etmemek yada yanlış anlaşılmamak için yazmıyorum ancak görülüyorki 30 adet backlink ile yada 15 adet backlink ile pr6 degeri alıyor siteler. neye göre arıyor derseniz içerikler sıradan hiç bir özelligi yok backlinkleri kontrol ettim comment ile verilen backlinkler. Şimdi diyebilirmiyiz google bu işi çok iyi yaptı? hayır bu güncelleme büyük bir fiyaskodur.
Benim bu güncellemeden çıkardıgım derslere gelince;
1. olarak link satışı bitmiştir , link satın alırken artık PR degerini göz önüne almamak gerekiyor PR6 siteler google indexlerinde yer bile almıyor
2. olarak backlink PR nin önüne gecmiştir , böylelikle arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak için google şu an backlink olayını ön planda tutuyor
Sonuç olarak bu güncellemede google PR degeri verdigi sitelere hatrı sayılır hitler gönderecegine yerin dibine almıştır, büyük bir oyun içerisinde diye düşünüyorum google , bu kadar büyük bir hata yaptıgına inanmıyorum. Google webmasterlar ile akıl oyunları oynuyor göreceksinizki bu bahsettigim vasıfsız sitelerden PR alanlar hiç bir faydasını göremeyecek, zaten ne fayda görülebilirki yukarıdaki açıkladıgım sitelerden..