Şimdi baştan bir bakalım. Aynı sıraya göre bildiğim ya da bilmediklerimi dile getireyim.

Xml düzgün görünüyor. (Ama gözümden uygku akıyor)

Priority değerinin varsayılanı 0.5 olup tüm sayfalar için aynı değer verildikten sonra bir fark oluşup oluşmayacağından emin değilim.

Siteniz güncel olduğuna göre bu konuda sıkıntı yok demektir.

RSS besleme kanalları oluşturmanız içeriğinize güven duyduğunuz ve teknolojiyi kullandığınızı gösterir. Uzun vadede etkisi olacaktır. Bu aşamada etki göremezsiniz.

revisit metası kullanmanız da sanırım pek fayda sağlamayacak. Zira Google, siz ona bir şey dayatmadıkça sitenizin "kendi tesbit ettiği" güncellik durumuna göre rutin bir seyir izleyecektir. Benim burada söylemek istediğim ise Google Webmaster Tools içindeki site araçları (sanırım site araçlarıydı) alanında site tarama hızının değiştirilmesiydi. Etiketinizde buna göre bir değişiklik yapmayın. Zaten "90 gün sonra gel" değil de 90 gün boyunca daha sık gelmesini ve bu 90 gün boyunca ne var ne yok indeksleyebilmesini isteyeceğiz. Hızlı tarama yeni sitelerde oluyor mu bilmiyorum, özellik henüz yeni ve ben yeni bir site için bunu denemedim.

1 haftalık bir sitenin en son 5 gün evvel izlenmesi gayet normal. Bundan sonrası için doğru adımlar atılırsa 1 ay içindeki kendi ziyaretlerinde gördüğü değişim ve eriştiği sayfalara göre Google kademeli-kontrollü bir rutin belirleyecektir sitenizi ziyaret etmek için.

Neticeten söyleyebileceğim iki şey var:

1. Yayın teması Video olan bir site ile hiç çalışmadım. Dolayısıyla yanlış yönlendirmek istemem. Ancak Google'ın genel çalışma mantığı ve bu konudaki tecrübelerime göre yukarıdaki değerlendirmeleri yapabiliyorum.

2. Yeni bir site için sitemap doğru yol olacaktır. Sitemapınız da doğru oluşturulmuş görünüyor. Elbette bu büyüklükte bir sitenin taranması zaman alacaktır.

Son maddeye eklersek, Google hedefli bir site için ilk adım Google'ın 2. ziyaretidir. 2. ziyaretinde Google muhtemelen ilk ziyarette gördüğü dışında içerik değişikliğinden memnun olacaktır. Google'ı kullanımım Google ile yaşıttır (her nekadar ticari amaçlı kullanımım o kadar eski olmasa da). Buna göre söyleyebileceğim şey Google'ın bir site için 3. ziyaretinden itibaren kademeli olarak rutin ziyaretlere, yani sayfa indekslemek üzere taramaya botlarını göndereceği ziyaretlere başlamasıdır. Bu ilk 3 ziyarette sitenizin durumu çok önemli olmakla birlite sitemap size yardımcı olacaktır.

10-15 dk.ya kadar yatmış olurum...yatana kadar takip edeceğim, hayırlı sabahlar şimdiden.