1 senelik site ve 450bin sayfa var, seo da mevcut.
Şimdi bu söyledikleriniz 1 senedir süren durum ise sitemapıin sitenize pek bir faydası olmayacağını söyleyebilirim. Zira bu zaman zarfında Google zaten sitenin her yerini taramış olmalı.
1 senelik site ama seo yeni ya da adreslemelerde değişiklik yapıldıysa ve sitemap bunun üzerine hazırlandıysa olumlu etkisini göreceksiniz. Ancak bu da belli koşullara bağlı.
Hazırlanan sitemap 450bin sayfayı içeriyor mu ya da ne kadar sayfayı içeriyor bu mühim. Hazırlanan sitemap doğru mu yoksa adreslemelerde sorun olabilir mi, güncelleme sıklığı sizin Googledan beklediğiniz tepki sıklığına uygun mu ?
Site içi seo yeterli değilse bu 1 sene Google ve siz açısından yeterli düzeyde etkin geçmiş olmayabilir. Site içinde görülmesini istediğimiz her alana bir şekilde köprü kurulması esastır.
Ben çeşitli yerlerde sitemap kullanıyorum ve çok çeşitli şekillerde test ettim. Ancak bir sitemapin görevi sadece yol göstermektir. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yol zaten verildiyse (site içi bağlantılar müsaitse) sitemapa gerek kalmadan Google kalıcı olarak indeksleyeceği yerleri bulacaktır.
Ayrıca tarama hızını bir 90 günlük periyot için arttırmanız, indekslemenizin daha kısa sürede yapılmasını sağlayacaktır. Bu seçenekte google botları siteye saldırı

trafik harcamanız artar. Ayrıca bu dönemde güncellemelere rutin şekilde devam etmeniz önerilir. 90 günlük süre içinde dilediğiniz zaman (amacınıza ulaştığınızı düşündüğünüzde) tarama hızını eski konumuna alabilirsiniz.
Kısaca böyle...uzun mu oldu yoksa.