yasingencpro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi bu konuda açıklama yapmak isterim Çünkü benim asıl alanıma giriyor

Öncelikle C++ ; en alt seviye programala dilidir.Yani makine diline en yakın kodlama yapısıdır. makine diline (Assembly) yakın olmasından ötürü en çabuk çalışan programlar C++ ile üretilir.Yani tepkime süresi çok düşüktür.Buda kullanıcı açısından bir avantajdır. Ancak C++ nesne tabanlı bir dil olmamasından ötürü ev kullanıcıları için pek birşey ifade etmez.Çünkü yazılan programlar DOS ortamında çalışır. Ancak bir programcı olmak istiyorsan şayet C++ ve Pascal gibi alt seviye dilleri ve Algoritma mantığını mutlaka kavramalısın.Çünkü bu dillerde bir işlem yapmak için Algoritmanın müthiş gelişmiş olması gerekiyor.Kullanırsan görürsün ; ekranda sadece mas mavi bir editör var başka bişey yok
Aksine C++ nesne tabanli bir dildir, ayrica C++ la masmavi ekran degil, gayet mouse kontrollu programlar yazabilirsiniz -ki ben bir cok defa yazdim.

Eger bu isi mantigi ile ogrenmek istiyorsan, C den baslamani tavsiye ederim. Daha Sonra C++ ile devam eder OOP dedigimiz nesneye yonelik progralma olayini cozersin. Web programlamada gelismek istiyorsan, PHP zaten C nin turevidir. C den sonra php cok kolay gelir, ayrica C++ ogrendikten sonra C# a gecis yapmak hic zor olmaz, C# ile de asp.net uzerinden web uygulamasi gelistirebilirsin.

Hepsinin yani sira C sana algoritma mantigini cok guzel ogretir buda sana butun dilleri ogrenirken avantaj saglar.

Ayrica Java`nin C++`a cok benzer olmasi C++ tan sonra bir kac gun icersinde java ogrenebilme avantaji getirir.