Bu işlem için joomla veritabanına gireceksiniz ve 4 tablo üzerinde çalışacaksınız bunlar
jos_core_acl_aro_groups
jos_core_acl_aro
jos_core_acl_groups_aro_map
jos_users
tablolarıdır. Biz sırasıyla bu tablolarda ne gibi bir işlem yapacağımızı görelim;
1. İlk olarak ele alacağımız tablo
jos_core_acl_aro isimli tablo, bunun hemen yanındaki kalem işaretine tıklayalım ve Super Administrator olarak atanacak olan kişiyi belirleyelim bu mesela sitenizdeki bir Administrator olduğunu varsayalım. Listede sitenizdeki tüm kayıtlı kullanıcıları görüyorsunuz zaten burada sizi ilgilendiren 2 alan var bunlar super admin yapacağınız kişinin value ve aro_id bölümündeki numaraları onları alın bir yere not edin.
Alıntı
Örnek: Bu alanlar mesela şöyle olsun
aro_id = 11
value (id) = 63
2. Daha sonra
jos_core_acl_aro_groups tablosunun yanındaki kalem işaretini tıklayın bu tabloda üye gruplarını içerir, burada da Super Administrator yazan alandan bu gruba ait olan id numarasını not edeceğiz
group_id yazan bölümden Super Administrator'un grup id nosunuda kaydettik ve çıktık
Alıntı
Örnek : Bizim örneğimizde
grup_id = 25
3. Şimdi
jos_core_acl_groups_aro_map tablosunun yanındaki kalem işaretini tıkladık ve ilgili tabloya gittik, burada yapacağımız işlem daha önce not ettiğimiz ve super administrator yapacağımız kişinin
aro_id nosunu bulacağız ve kalem işaretini tıklayıp bu
aro_id nolu kişimizin yine önceden not aldığımız Super Administrator
group_id nosunu yazacağız ki bu üyeyi o gruba katmış olalım kaydedip çıkıyoruz
Alıntı
Örnek : Bizim örneğimizde
aro_id = 11
grup_id = 25
4. Son olarak
jos_users tablosunun yanındaki kalem işaretini tıklaıp bu tabloya gidelim, yine kayıtlı üyelerimiz geldi bunların içinden super administrator yapacağımız kişinin yanındaki kalem işaretini tıklayıp tabloyu açıyoruz ve
"gid" alanında yazan rakamı daha önce not aldığımız
grup_id numarasını buraya yazıyoruz, sonra baş taraftaki id numarası kısmına "value" olarak kaydettiğimiz numarayı yazıyoruz daha sonra Administrator yazan kısmı da Super Administrator yazarak kaydediyoruz
Alıntı
Örnek:
"gid" kısmına örneğimizdeki gibi grup_id olan 25 yazdım
"id" kısmına da ilk baştaki value (id) olan 63 yazdım
Administrator yazan yeri Super Administrator olarak yazdım
Bu işlemlerin ardından elimizde bu kullanıcı adlı kişi super administrator olmuş olacaktır