1 yıllık sitemi(imzada) db yi kaybettiğim için botla çeken video sitesi yaptım,yapmaz olaydım,sanda düştü 3 günde,ister yavaş yavaş yap,ister ani bu tür içerik asla sanddan kurtulamaz,botla çeken video sitesi yapacağına kendi eleştirlerinle beraber her gün 10 video koy google sitene daha çok değer verecektir,google için önemli olan kalıcılıktır,özgün içeriktir,eskiden elle ekliyordum ve ertesi gün ilk sıraya yerleşebiliyordum...
işin sırrı öz eleştiri yapabilmek,rekabete kapılıp webmasterlk'ın temel nedenlerini unutuyoruz,halbuki webmaster insanların ihtiyacı olan içeriği bulup kendine özgün bir şekilde ekleyendir,bu şekilde 3-6 ay gibi bir dönemde google sana gereken değeri verecektir,illa video sitesi yapacaksak piyasada dolaşan scriptlerden uzak durmalıyız,daha komlike olan blog portal tarzı alt yapılara yönelmeliyiz,ziyaretçiye öyle bir içerik sunmalıyız ki yorum yapmadan geçemesin,yapılan yorumları google özgün içerik olarak algılayacağı için zaman için yapılan her yorum bize + puan kazandıracaktır,çok bilindik bir klip eklediğimizi düşünelim,herkes klip adını sanatçı adıyla birlikte alıp yapıştırırken biz işe kendi eleştirilerimizide katarsak google botları bu içeriği özgün olarak algılayacak ve zamanla sitemizin değeri artacaktır...
eskiden 300 içerikle 5 k hit yapabiliyorken(kelime kasma olayıda yoktu)şimdi binlerce içerikle yerimde saydığımı farkettim,bir düşünün siz olsaydınız böyle bir hazıcılığı kabul edermiydiniz?yoksa webmasterin her hangi bir video için yaptığı yorum sizi o siteye tekrar gelmeye sevkedermiydi?!
google içinde seçenek 2 şıktır,emek verilmeden bir yere varılmaz,ben artık hiç bir projemde emek vermeden yol kat etmeyi düşünmüyorum,bir video ekleyeceksen uğraşıp 5-10 dakika yorum yapıyorum,şimdi olmasada 6 ay sonra bunun dönüşümü olacaktır,tecrübeli site sahipleri bunu bilirler,siteye değeri özgün içerik katar,millet sıkıldı zaten bilindik sitelerden...
Artık hazırcılığı bırakıp kendimize has şeyler yapmanın zamanı geldi,sitelerimizi 5 yıl sonrada var olabilecek şekilde doldurursak 2 yıl sonra bu işten ciddi anlamda(maddi manevi)verim alabiliriz,kopya içerikle ise en fazla 1 yıl götürürüz,sonrası ise yoktur...