geride bıraktığımız 10 yıl, kayıp 10 yıl oldu.. 2050 yılı ve sonrası çok daha kötü olacak. şu an iyi kötü çalışan ve prim ödeyen insanlar, yaşlılık döneminde belki sokakta kalacak. bugün genciz, elimiz ayağımız tutuyor. iyi kötü aile desteğimiz-bağlarımız var ama 2050+ dönemde çoğumuz dımdızlak açıkta kalacak. hocam söylenecek çok şey var ama önümüze bakmamız gerekiyor. her koyun kendi bacağından asılır, bir çıkış kapısı bulmak gerekiyor. burada günlerce, aylarca, yıllarca tartışsak da birşey değişmeyecek.

önceki konularınızı da gördüm, sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz. bende o durumdan geçtim Allah tekrar imtihan etmesin.. size de çıkış kapısı göstersin.
beyninizi boşaltmaya çalışın, sizi üzecek, sinirlendirecek, öfkeyle dolduracak bilgilerle doldurmayın. hava durumu dahil haberleri dinlemeyin, okumayın, izlemeyin. dünya yıkılsa dönüp bakmayın, yansın, yok olsun, içindekiler düşünsün deyin. siz sadece kendinize odaklanın. sosyal medya kullanıyorsanız geçmiş listesini temizleyin, karşınıza geçmişte izlediğiniz hiçbir şey önerilmesin. bunları tekrar tekrar izlerseniz döngüden çıkamazsınız.

önce beyin frekansınızı düzenlemeniz gerekiyor. bu şekilde daha da kötüye gitme ihtimaliniz var. daha kötü ne olabilir demeyin, gerçekten beterin beteri var.
gezi seyahat videoları, beyni rahatlatan enstrümantal müzikler, Asmr videoları, The Secret filmi, Bob Proctor: The 11 Forgotten Laws. bunları izlemenizi öneririm.