sevgili dostum senin vasfın yapay zeka çıkana kadardı şuanda yapay zekanın o kadar ileri boyutlarda olduğuna bazen insanlar inanmak istemiyor fakat senin yapacağın işi zaten inan bana yapay zeka yapıyor. benim yapacağım işi yapay zeka yapıyor o yüzden işi dışarıda aramak yerine bence biraz yapay zekaya odaklan emin ol iyi ki dışarıda iş aramayı bırakıp internetten para kazanma kısmına dönmüşüm diye dua edecek duruma gelirsin. fakat bu ne yapabilirim süreçlerini bugün bulamazsın 2 hafta sonra bulursun 1 ay sonra bulursun ama mutlaka bulursun sabırlı ol
Yapay zekanın bazı işleri bitirdiği doğru. Ama burda sorgulanması gereken bazı noktalar var. Yazılım tarafı her ne kadar yapay zekaya devredilmiş olsa bile genel bilişim ve AI teknisyeni veya IT teknisyeni gene de lazım. Şöyle izah edebilirim. Şirketlerin chatgpt veya claude kullanacağını hiç sanmıyorum. En azından kurumsal büyük şirketlerin. Bu şirketler kendi local llm ini sunucusuna kurmak zorunda. Dolayısıyla yapay zekayı localde çalıştırmalı. İnternete kapalı ağa açık bir şekilde statik ip de local llm yapay zeka çalıştırmalı. hiçbir büyük şirket veya kurumsalların verilerinin başka bir şirket ile paylaşmak istediğini düşünmüyorum. Ben bile bir script kodladığımda hostingi en güvenilir sunucuyu en güvenilir nerden alabilirim diye düşünüyorsam büyük şirketler mutlaka bunu düşünecektir.
İşte bu local sunucu akışını sunucu kurulumları ağ takibi ek projelendirmeler vs kısaca yapay zeka operatörüne ihtiyaç duyacaktır. Sektördeki bu denli vasıf devam etmekte.