oweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz, tüketici haklarına ilişkin hassasiyetinizi anlıyoruz. Ancak konuyu hukuki çerçevesiyle netleştirmek isteriz:
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve buna bağlı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne göre, hizmet sözleşmelerinde tüketicinin cayma hakkı süresi sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gündür (Yönetmelik m.9). Bu süre içinde usulüne uygun cayma hakkı kullanılırsa, ödeme aynı ödeme aracına 14 gün içinde iade edilir (Yönetmelik m.11) bu doğrudur ve bizim de uyduğumuz bir yükümlülüktür.
Ancak bahsi geçen olayda müşterimiz hizmetini satın alma tarihinden çok uzun bir süre sonra, hizmeti aktif şekilde kullanmakta olduğu bir dönemde iade/iptal talebinde bulunmuştur. Yani hem firmamızın kendi 7 günlük ticari iade politikası hem de kanundaki 14 günlük yasal cayma hakkı süresi, talep anında çok önce dolmuştur. Dolayısıyla bu somut olayda uygulanabilir bir cayma hakkı artık mevcut değildir; 6502 sayılı Kanun’un ilgili hükümleri bu noktada ihlal edilmemiştir.
Ayrıca, hosting/VDS gibi hizmetlerde sipariş onayı ile hizmetin anında ifasına başlanması ve müşterinin bunu onaylaması durumunda, bu hizmetler Yönetmelik m.15/a kapsamında zaten cayma hakkının istisnaları arasında değerlendirilebilmektedir.
Kalan süreye denk gelen tutarın hesap bakiyesi olarak tanımlanması, bu nedenle bir hak ihlali değil, yasal zorunluluğun ötesinde sunulan ticari bir imkandır. Kanuni süresi içinde (14 gün) yapılacak her cayma talebinde, mevzuata uygun şekilde ödeme aracına nakit iade yapılmaktadır; bu konuda herhangi bir tereddüt yoktur.
Bilgilerinize sunarız.
O zaman doğru çünkü 14 gün geçmiş ise yapılacak şey budur.

Kolay gelsin