çok iyi fikir lan elimde A10s var kosede duruyo rom atmistim degerlendirilebilir
Cihazı çöpe atmak yerine 12 dolarlık VPS'ten daha performanslı bir sunucuya çevirmen gerçekten müthiş bir iş, çoğunun aklına bile gelmez bu şekilde hayata döndürmek büyük zekâ.
Teşekkür ederim.
Telefoncu ekran alırsam orjinali 3.000 TL dedi. Telefonun kendisi de zaten 3.000 TL idi. Anakartını kullanırım yedek parça olarak 650 TL'ye alabilirim dedi bende kalsın dedim aldım bu şekilde bir şey yapayım dedim.
Cloudflare ile domain bağladım sorunsuz kullanılıyor. Dün gece 22:00 de %86 şarj ile bıraktım telefonu bu akşam 17:30'da baktığımda %62 şarjı kalmıştı çok az şarj yemişti şimdi şarj kısıtı koydum elektrik hiç bataryaya uğramadan direkt modemin usb girişinden alınıyor ve kullanılıyor batarya sağlığı için %59 dolulukta bıraktım bataryayı. Aylık elektrik tüketimi 5 TL bile değil. Aklıma takılan 1,6GB androidin kendi yediği rami yok edebilir miyim? Hiç android kurmasam mesela direkt ubuntu 24.04 lts minimal kursam diye düşünüyorum. Bunu yapan arkadaşlar yazabilirse iyi olur. Ekranı hiç görmediğim için wifi çalışmaz vs. uğraşmak istemedim. Şuanki durumda 8 çekirdek cpu + 4 GB LPDDR4X ram var şuanki durumda da çünkü daha cpu yu %50 üzerine hiç getiremedim ram kullanımım ne kadar kullansamda 2.8GB üstüne çıkmadı.