Ben mezun olalı biraz zaman geçti ama sektör son birkaç yıldır hızla değişiyor ve umuyorum ki bölümünüz de buna ayak uyduruyordur. Müfredatta özellikle yapay zeka ile ilgili dersler olduğunu varsayıyorum. O derslere önem ver ve yapay zekayı etkin şekilde kullanmayı şimdiden öğren. Sen mezuna olana kadar neler olur tahmin edemiyorum açıkçası. Bugünleri de ben okurken tahmin edemiyorduk. Özellikle girdiğim seçmeli bir yapay zeka dersinde yapay zekanın bugünlere asla gelemeyeceği tartışılıyordu, gelinen durum ortada. O yüzden güncel teknolojilere ne kadar hakim olsan o kadar iyi, tamamen üniversiteye bağlı kalma.
Tabii ki algoritma, veri yapıları gibi ana dersleri boşla demiyorum, onlar hala bel kemiği. Şu an sektörde belki çoğumuz kodları yapay zekaya yazdırır olduk ama bilgisayarın nasıl çalıştığını, temelde neler döndüğünü ne kadar iyi bilirsen projeleri de o kadar iyi yönetirsin. Proje demişken projeler yap. Muhtemelen lab dersleri veya uygulamalı diğer derslerde yaptırırlar ama kendin de üzerine düş. Projeler üretmen çok önemli. Bunları GitHub'a yükle, mezun olunca sunacağın somut şeyler olsun elinde.
Benim zamanımda farklı diller öğrenmek için full Udemy takılırdık 😁 En son başka bir şirket ile birleşiyorlardı ama son durumunu bilmiyorum. Programlama dili olarak C ile başlamanız normal, en temel olarak oradan öğrenirsiniz. Sonrasında muhtemelen nesne tabanlı bir programlama diline geçerler. Ama okuldaki dillere bağlı kalma, kendin ilerledikçe bir alan bul ve o alanda kullanılan en güncel ve baskın dil ne ise onu öğrenmeye çalış. Ne bileyim mobil uygulamalara sararsın, belki oyunlar yapmak istersin, bir sürü alan var.
İngilizce tabii ki önemli, bunu sormadın varsayıyorum. Kullanacağın tüm dillerin dokümanları İngilizce. Gerçi şu an AI ile onu da hallediyoruz ama yabancı bir şirket ile çalışacak olursan veya büyük bir şirkete girecek olursan yine İngilizce kapına dayanacak. O yüzden şimdiden başla ufak ufak. Fizik, mat bir yere kadar önemli. Öyle aman aman tüm vaktini ayırmana gerek yok ki zaten kolayca geçersin diye düşünüyorum.