Merhaba,

Öncelikle herkese iyi forumlar.

@NexusV; yazdıklarınıza katılıyorum. Türkiye'de bir şirketiniz ve geliştirdiğiniz SaaS projeniz olmasına rağmen ödeme altyapısı bulamamanız, üstelik başvurularınızın neden reddedildiğine dair bir açıklama alamamanız gerçekten üzücü.

Özellikle yurt dışında şirket kurulmasıyla ilgili söylediklerinize de katılıyorum. Türkiye'den global pazara ürün geliştirmek isteyen birinin, yalnızca ödeme alabilmek için başka bir ülkede şirket kurmak zorunda kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

Ben de bu alanda yaşanan sorunları yakından takip ediyorum. Sizin gibi SaaS ve dijital ürün geliştiricilerinin uluslararası ödeme almasını kolaylaştırmak amacıyla Hakede adında bir girişim üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Merchant of Record modeli üzerine geliştirdiğimiz altyapıda uluslararası ödemeler, abonelik yönetimi, farklı para birimleri ve vergi süreçlerine odaklanıyoruz. Türkiye'deki geliştiricilerin mevcut şirketleri üzerinden global müşterilerine satış yapabilmesini kolaylaştırmak istiyoruz.

Şu anda geliştirme aşamasındayız ve bekleme listemiz açık. Sizi ve benzer sorunlarla karşılaşan diğer arkadaşları da kayıt olmaya davet etmek isterim.

Web sitemiz
R10 konumuz

@BKDIGITAL; sizin de birçok ödeme kuruluşuna başvurmanıza rağmen benzer sorunlarla karşılaştığınızı gördüm. Özellikle dijital ürün ve yazılım geliştiren kişilerin bu kadar fazla başvuru yapmak zorunda kalması gerçekten düşündürücü.

Yukarıda bahsettiğim girişim üzerinde bu sorunları da göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Sizi de bekleme listemize davet etmek isterim. Umarım geliştirdiğimiz altyapıyla sizin gibi sorun yaşayan diğer geliştiricilere de yardımcı olabiliriz.

Herkese iyi forumlar.

Saygı ve sevgilerimle.