Selamlar dostlar,
İngilizce olarak yayın yaptığım sitemde son dönemde gösterimler ve index sayıları adeta dibi gördü. Muhtemelen standart LLM (ChatGPT vb.) çıktısıyla toplu içerik ürettiğim için (günde 1-2 ve toplam 280 makale) Google’ın kalite algoritmalarına ve filtrelerine takıldım.
Durumu fark edince radikal bir kararla sitedeki tüm içerikleri sıfırlayıp sildim. Şu an siteyi tamamen temiz bir sayfayla başlattım ve alternatif olarak Semrush AI Article Generator ile birkaç adet daha özenli makale ekledim.
Sizlere birkaç sorum ve danışmak istediğim nokta var:
Bu hamle (eski içerikleri silip yenileriyle yola devam etmek) süreci toparlamak için yeterli mi, yoksa Google gözündeki "sandbox / ceza" etkisinin kırılması için ekstra bir şeyler yapmam gerekiyor mu?
Trafiği ve indexleri yeniden canlandırmak adına bu aşamadan sonra tam olarak nasıl bir strateji izlemeliyim?
Gerçekten tecrübeli ve samimi şekilde fikir vermek, yol göstermek isteyen arkadaşlar olursa site adresini PM (özel mesaj) ile iletebilirim. İnceleyip yorum yapacak herkese şimdiden çok teşekkürler, bol kazançlar.