evet hukuken evindeki mallara icra talebi ile satışına devir edilmesine engel olacak bir tedbir kararı uygulanır ama eve gelip eşyanı alamaz ama yaşamının sürdürülmesi ilkesi dışında evde 2. 3. tv varsa yada icra lüks eşyalar varsa onlara tedbiren el koyabilir. Yasa değişti eve haciz gelmez diyenler yanılıyor. Sadece yaşamın olağan devamını engelleyecek haciz yapılamaz. 1 tv 1 buz dolabı 1 çamaşır mak. gibi durumdan bişey alamaz. Aslında eve haciz göndermek varlık şirketleri içinde gereksiz görülüypr. Bunun yerine maaşa, banka hesaplarına, mülklere taşınabilir yada taşınamaz değerli malların satış devir süreçlerine bloke koyuyor malım yok bana bişey olmaz diyebilirsin ama es kaza birinden miras kalırsa yada devlet tarafından yapılacak ödeneklere yada adına geşecek eft ve havalelere el koyar. başkasının adına yapıyorum işlemleri dersen de o ayrı bir suç. illaki emekli olacaksındır o zaman alır o parayı oda olmadı öldüğünde çocuklarına kalıyor o borçlar.. Şartların nasıldır neden ödemiyor/ödeyemiyorsun bilmiyorum ama en mantıklı yapılandır veya başka bir şekilde ötele ve ödemeye çalış