Merhaba arkadaşlar,
Claude for Startups programını gördüm ve başvurmayı düşünüyorum. Ancak başvurmadan önce bazı konularda emin olmak istiyorum. Daha önce programa başvuran veya kabul edilen arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Şu anda bağımsız olarak bir mobil uygulama geliştiriyorum. Henüz kurulmuş bir şirketim veya firmam yok. Projeye ait bir domainim var ve uygulamayı aktif olarak geliştiriyorum.

Aklımdaki birkaç soru var:

1- 6 ay içerisinde projeyi bitiremezsem ne oluyor?
Program kapsamında belirli bir süre için Claude kredileri veriliyor. Benim projemin 6 ay içerisinde tamamlanamama ihtimali var.
Bu durumda program süresi bittikten sonra herhangi bir borç, geri ödeme veya ek ücret çıkıyor mu?
Örneğin $1.000 değerinde kredi tanımlandı ve bunun sadece $300'lük kısmını kullandım. 6 ay sonunda proje henüz tamamlanmadı ve programa devam etmedim. Bu durumda herhangi bir ödeme yapmam gerekiyor mu?

2- Şirket olmadan başvuru yapılabiliyor mu?
Henüz bir şirketim yok. Bireysel geliştirici olarak başvurmayı düşünüyorum. Projeye ait domain mevcut ve aktif olarak uygulamayı geliştiriyorum.
Şirketi olmadan bu programa kabul edilen veya başvuran arkadaşlar oldu mu?

3- Uygulamanın sadece Türkiye'ye yönelik olması sorun olur mu?
Geliştirdiğim uygulama yalnızca Türkiye'deki kullanıcılara yönelik olacak.
Ayrıca KVKK ve veri güvenliği nedeniyle kullanıcı verilerini ve sunucu altyapısını Türkiye'de tutmayı planlıyorum.
Bu durum Claude for Startups başvurusunun kabulünü etkiler mi? Yani uygulamanın global bir proje olmaması veya verilerin Türkiye'de tutulması program açısından sorun oluşturuyor mu?

4- 6 ay sonunda ne oluyor?
Diyelim ki programdan yararlandım ancak 6 ay içerisinde uygulamayı tamamlayamadım.
Program sonunda sadece verilen kredi/erişim mi sona eriyor, yoksa herhangi bir şekilde ücretlendirme veya geri ödeme söz konusu oluyor mu?
Özellikle daha önce Claude for Startups programını kullanmış arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum.

Kısacası benim en büyük çekincem:
Programa başvurup krediyi kullandıktan sonra proje beklediğimden uzun sürerse, 6 ay sonunda bana beklenmedik bir ücret veya borç çıkmasını istemiyorum.
Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.