Hostranot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Forumumuz üzerinde yaşadığım bir açık artırma olayını sizlerle paylaşmak istiyorum. Benzer durumlarla karşılaşmamanız ve ticaret yapacağınız kişileri daha dikkatli seçmeniz adına konuyu açıyorum.
Dün aşağıdaki açık artırmaya katılarak teklif verdim.
İlgili ihale:https://www.r10.net/yazilim-web-hizm...y-edition.html

Bugün ise ihaleye başka bir hesap tarafından 2.000 TL teklif verildiğini gördüm. İlk başta normal bir teklif gibi görünüyordu ancak biraz araştırdığımda teklif veren hesabın, doğrudan ihale sahibi tarafından R10'a davet edildiğini fark ettim.
Bu durumdan şüphelenerek R10 yönetimine şikâyette bulundum. Yapılan inceleme sonucunda şüphelerimde haklı olduğum ortaya çıktı. Teklif veren hesabın, ihaleyi açan satıcının multi hesabı olduğu tespit edildi ve her iki hesap da R10 yönetimi tarafından uzaklaştırıldı.
Yani ortada gerçek bir alıcı yokken satıcı, kendi hesabıyla açtığı ihaleye başka bir hesabından teklif vererek açık artırmanın seyrini değiştirmeye çalışmış.
Gerçekten insanların bu tarz yöntemlere başvurmasını anlamıyorum. Burada mesele 500tl değil. İnsanlar bu platformda birbirine güvenerek ticaret yapıyor. Siz bir ürüne teklif veriyorsunuz, karşınızdaki kişi ise farklı bir hesap üzerinden kendi ihalesine teklif veriyor.
Üstelik böyle bir durum fark edilmese belki de başka bir kullanıcı, yapay şekilde yükseltilmiş bir fiyat üzerinden ihaleyi kazanacak.

R10 yönetimine konuyla ilgilenip gerekli incelemeleri yaptığı ve her iki hesaba da işlem uyguladığı için teşekkür ediyorum.

Bu konuyu açmamın amacı yaşanan olayı duyurmak ve diğer üyeleri uyarmak. Özellikle açık artırmalarda teklif veren hesapların geçmişine, üyelik tarihlerine ve satıcıyla olası bağlantılarına dikkat etmenizi öneriyorum.
Böyle yöntemlere başvuran kişilerle ticaret yapmadan önce iki kere düşünün. Bugün kendi ihalesine farklı hesapla teklif veren birinin, yarın ticaret sırasında ne yapacağını bilemezsiniz.
Herkese güvenli ve dürüst ticaretler dilerim.
geçmişolsun kardeşim
ne oldu dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldu gerek varmıydı yoktu o arkadaşa bence iyi bir ders oldu bu yaşadığı tabi anlarsa