GalipErdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GSS'nin varlığını savunuyorum. Baştan eleştirecekler için açıklama da yapayım. GSS, sadece primden ibaret değil.

- 18 yaşına kadar zaten prim alınmıyor.
- 18 yaşından sonra da lise okuyorsanız 20; üniversite okuyorsanız da 25 yaşına kadar aileniz üzerinden sağlıktan yararlanabiliyorsunuz.
- Sigortalı bir işte çalışıyorsanız GSS primi ödemiyorsunuz. Belli şartları sağladığınızda işten ayrıldığınızda da 100 gün sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.
- Maddi durumunuz elverişli değilse "gelir testi" yaptırıyorsunuz ve SYDV'nin vereceği kararla eski tabirle yeşil kartlı olarak GSS primi ödemiyorsunuz.

Savunduğunuz tek argüman şu: "Ben hastaneye gitmiyorum, ilaç almıyorum. Neden GSS primi ödüyorum."

Hastane masraflarından haberiniz yoksa özel hastaneye gidip basit bir muayene olmayı deneyin bakalım ne kadar ödeme yapacaksınız. Kanser olsanız dahi (Allah korusun) milyonlarca liralık ilaçları 5 kuruş para vermeden alabileceksiniz. Eleştirebilirsiniz, benim yorumum bu şekilde.
Neden insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz? kanser ilaçlarının kaçını sgk karşılıyor bir bakın bakalım sonra yorum yazın lütfen.