Çok sıkıntılı bir durumdayız toplum olarak. Bu gün benzer bir durumu ben yaşadım. Instagramda eşofman vb. ürünleri satan bir yerin reklamı düştü karşıma. Dm den yazdım 3xl olur sipariş alalım mı felan. Dedim bak bu kg ma 3xl olur mu sonra iade felan uğraşmayalım, yok efendim olur siparişinizi alalım mı? 1899 TL idi 100 TL. de indirim yaptı. Siparişi verdim, ardından hemen bir mesaj yazdı yok alınmayan kargolarda 250 TL. ödemek zorunda kalrısınız felan buna göre siparişinizi onaylayın tama dedim. Bir kaç saat sonra sms geldi yurt için kargoya verildiğine dair ama indirimsiz fiyattan vermişler. Hemen yazdım instagramdan pazartesi yazın düzeltelim veya iban iletin 100 TL. gönderelim. Dün itibari ile yazdım kargodan düzeltecektiniz diye, iban yazın 100 TL. gönderelim şeklinde cevap verdi, onunla mı uğraşacağım 100 TL. için diyip yazmadım bile. Akşama doğru bir sms geldi Sms içeriğni aynen aşağıya yazıyorum. Ardından bir telefon geldi. Bir kadın, efendim instagram siparişiniz için arıyorum kargonuz bilmem ne şubesinde gözüküyor teslim alacak mısınız? Siz kimsiniz nereden arıyorsunuz dedim. İşte instagramdan eşofman takımı sipariş etmişsiniz onun için arıyorum dedi. İyi de hangi firma adına arıyorsunuz dedim. Efendim eşofman siparişiniz için arıyorum kargoyu teslim alacak mısınız dedi. Ben de daha kargo gelmedi ki gelsin teslim alacağım, siz daha hangi firma için aradığınızı mı bilmiyorsunuz dedim ve telefonu kapattık. Hop arkasından telefonda görüştüğüm numaradan bir sms "sipariş verdiğiniz ürünü teslim almazsanız 250 TL. kargo ücreti ödemeniz geekmektedir." en altta da ödemeyi yapacağım hesap nuamrası felan yazılı. Ardından bir sms daha yukarıda içeriğini aşağıya yazacağım dediğim sms in aynısı. Hemen kargoyu aradım sorgulattım kargonun bu gün geldiği ve yarım teslime çıkacağı söylendi. ben de gittim hemen aldım kartla ödemesini yapıp. Durumu instagram dm den yazdım ne bir cevap var ne bir şey. Sonra site ismini yazdım ki ohooo bir ton şikayet var yanlış ve eksik ürün göndermelerinden dolayı. Bana gelen ürün istediğim model ve benden ama bana olmadı Ama enterasan bir şekilde daha kargo dağıtıma çıkmadan kargoyu almamışım gibi sms le taciz etmeleri. Muhtemelen bu yöntemle para koparıyorlar. Baya da uzun yazdım ama demem o ki artık bir çok insan görünümlü varlığın acıması kalmamış, milletin üç beş kuruşusuna göz dikmişler ve zerre kadar da umurlarında değil. Gelen mesaj aşağıdaki gibi.

DİKKAT İADE GELEN KARGONUZ İÇİN SON İHTARNAME Erkek Giyim Firmasından Yapmış Olduğunuz Siparişiniz İade Olarak Gelmiştir. Alınmayan ve iade gelen kargonuzun kargo gidiş dönüş bedelini firmaya yatırmanız gerekmektedir. Yatırılmayan Kargo Bedelleri İçin iş gücünü yavaşlatma ticaret kanunu gereği firmayı zarara uğratma sebebi ile hakkınızda bugün yasal işlem talebi oluşturulacaktır. Sipariş bilgileriniz IM VE IP kayıtları ile gerekli evrakları sizlere ptt veya mail yoluyla iletebiliriz. Yatırılmayan Kargo Bedelinin en az 40 en fazla 90 katını firma talep etme hakkını saklı tutar. Lütfen firma ile görüşünüz. ALACAK YÖNETİMİ B136