2017'de evet diyenler sizin yaşadığınız hayat şeklini yaşamayın istiyor ..
adamın zaten sosyal hayatı yok.
senin gibi kahve,alkol içmiyor senin gibi tiyatro, sinema gitmiyor. adam senin o hayatı yaşamanı istemiyor zaten ... senin ki gibi hayalleri yok.
dikkat etmediniz mi Türkiye'de şu an bedava olan üç tane şey kaldı ...
sigara, ekmek ve toplu ulaşım. gariban halkın sürekli kullandığı bu üç şeye enflasyona göre bakarsak hiç zam gelmiyor bile ...
Ne yalan söyleyeyim en son ne zaman tatile gittiğimi hatırlamıyorum. Dışarıda yemek zaten hayal, eskiden çocukları alıp sinemaya gider yemeğe çıkardık. Şimdi gidip dışarıda o yemeğe 3-4 bin vermek zor geliyor.
Birde bu var insalarla dalga geçmeleri. Sözde kaynak kitap yasak diyorlar. Kızım 6. sınıfa gidiyor. Bu hafta 22.000tl sırf o kaynak kitaplara para verdim. 1 kitap neredeyse 600 - 700 tl. Hadi benim durumum var verebiliyorum. Peki kirada olup ailesini zar zor geçindirenler ne yapacak. MEB in kitapları yetersizse gidip o kitabı yeterli üretecek yerden yaptırsınlar. Kendi yandaşlarına para kazandırmak için içi boş kitabı insanlara bedava kitap veriyoruz diye kandırıyorlar. 22.000 TL neredeyse 1 asgari ücret yazık günah. Öğretmene bir veli veryansın etmiş bu parayı veremem çok diye hocanın dediği çok büyük bir para değil bu kitap üzerinden ders işleyeceğiz çocuk geri kalır diyormuş. Öğretmenlere 22.000 gibi bir para çok az görünüyor heralde anlamadım.