Ayni promptta surekli farkli cevaplar aliyorum.
Kendi vermeyi dusundugum rakam 10000 mxn
Sizde kendi ainiza atip cevaplari gonderebilir misiniz?
Ayrica sizin onerilerinizede ai dan daha cok acigim. Ozellikle bilgisayar laptop piyasasinda olanlarimiz cevap verirse cok memnun olurum.
Prompt
Meksika piyasasını baz alarak aşağıdaki iki laptop arasındaki gerçek parasal değer farkını hesapla.
ÖNEMLİ: Laptopları hangi amaçla kullanacağımı kesinlikle hesaba katma. Oyun, yapay zeka, iş, yazılım, taşınabilirlik, marka tercihi veya kişisel kullanım senaryosu üzerinden değerlendirme yapma. Sadece iki cihazın donanım özellikleri, teknik kapasitesi, piyasa değeri, ikinci el değeri ve aralarındaki donanım yükseltmesinin parasal karşılığı üzerinden objektif bir hesaplama yap.
BENİM LAPTOPUM
Lenovo Legion 5 15AHP10
CPU: AMD Ryzen 7 260
GPU: NVIDIA GeForce RTX 5060 Laptop GPU
GPU VRAM: 8 GB GDDR7
GPU TGP: 115 W
RAM: 24 GB DDR5
SSD: 1 TB M.2 NVMe
Ekran: 15.6" sınıfı
Çözünürlük: 2560 × 1600
İşletim sistemi: Windows
Cihaz: Lenovo Legion 5 15AHP10 IPS
Cihaz durumu: Kullanılmış fakat normal/temiz durumda
DİĞER LAPTOP
Thunderobot Radiant 16
CPU: Intel Core i9-14900HX
GPU: NVIDIA GeForce RTX 5080 Laptop GPU
GPU VRAM: 16 GB GDDR7
RAM: 32 GB DDR5
SSD: 1 TB NVMe PCIe 4.0
Ekran: 16"
Çözünürlük: WQHD / 2560 × 1600 sınıfı
Yenileme hızı: 300 Hz
Cihaz durumu: Yeni olarak satılıyor ancak kutusu yok ama bilgisayar acilmis daha once
ABD'den getirilmiş
HESAPLAMAN GEREKEN ŞEY
Benim laptopumdan diğer laptopa geçerken ortaya çıkan gerçek değer farkını hesapla.
Şu soruya özellikle cevap ver:
Benim Lenovo Legion 5 15AHP10 cihazımdan Thunderobot Radiant 16'ya geçişin objektif olarak kaç MXN değerinde bir donanım yükseltmesi olduğu söylenebilir?
Bunu sadece "iki laptopun satış fiyatı arasındaki fark" olarak hesaplama.
Şunları ayrı ayrı değerlendir:
RTX 5060 Laptop 8 GB → RTX 5080 Laptop 16 GB farkının parasal değeri
Ryzen 7 260 → i9-14900HX CPU farkının parasal değeri
24 GB → 32 GB RAM farkının değeri
1 TB → 1 TB SSD farkı (fark yok)
Ekran özellikleri arasındaki farkın değeri
Yeni/kullanılmış ve kutulu/kutusuz durumunun etkisi
Marka ve modelin ikinci el piyasa değerine etkisi
Her iki cihazın Meksika'daki gerçek yeni ve ikinci el piyasa değerleri
Mümkünse Mercado Libre, Facebook Marketplace, Amazon México, resmi mağazalar ve diğer Meksika satış platformlarındaki güncel ilanları araştır.
Sadece liste fiyatlarına değil, mümkün olduğunca gerçekçi ikinci el satış değerlerine odaklan.
Eğer aynı modelin tam konfigürasyonunu bulamazsan, en yakın konfigürasyonları kullan ve farkı açıkça belirt.
ABD'deki Thunderobot fiyatlarını da kontrol et; satış fiyatının normal, düşük veya anormal olup olmadığı fiyatlari belirle.
SONUÇTA ŞUNLARI NET OLARAK VER
Benim laptopumun gerçekçi ikinci el değeri: X MXN
Thunderobot'un gerçekçi ikinci el/yeni piyasa değeri: X MXN
İki cihaz arasındaki objektif piyasa değer farkı: X MXN
Sadece donanım yükseltmesinin tahmini parasal değeri: X MXN
Thunderobot'un karşısındaki durumu
"Adil takas farkı" olarak benim laptopumun üzerine yaklaşık kaç MXN vermem gerektiği
0–5k, 5–10k, 10–15k, 15k+ gibi fark seviyelerini "çok iyi / adil / pahalı / mantıksız" şeklinde sınıflandır.
Son olarak tek bir net rakam ver:
"Bu iki laptop arasındaki gerçekçi değer farkı yaklaşık X MXN'dir."
Tahmin yaparken iyimser veya kötümser senaryo yerine Meksika'daki gerçek piyasa koşullarına göre en makul orta noktayı kullan. Eğer veriler arasında ciddi belirsizlik varsa bunu belirt ve tek rakamın yanında makul bir aralık da ver.
Kullanım amacımı, benim kişisel ihtiyaçlarımı veya hangi bilgisayarı neden istediğimi kesinlikle hesaba katma. Buradaki tek soru iki laptop arasındaki objektif parasal değer farkının ne olduğu.