Yunus_Limit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam maliyet uyarınız ve hesabınız için çok teşekkür ederim, kesinlikle haklısınız. Ancak aylık 20$ verip Plus/Pro abonelik aldığımda karşılaştığım iki büyük engel var:
  1. Bu web aboneliklerini VS Code içindeki Cline (Claude Dev) gibi otonom ajanlara (klasörleri kendi açıp, dosyaları kendi kaydeden sistemlere) bağlayamıyorum. Ajanlar mecburen API istiyor.
  2. 20$ abonelik alsam bile 'saatlik mesaj limiti' devreye giriyor. Projenin en ağır yerinde 'Limit doldu 3 saat bekleyin' diyor ve yapay zeka o sürede projenin bağlamını (context) unutuyor. Sırf kesintisiz otonom kod yazdırabilmek ve limit duvarına çarpmamak için token başına biraz daha fazla ödemek (API kullanmak) sizce de tek çare değil mi, yoksa abonelikleri ajanlara bağlamanın benim bilmediğim bir yolu mu var?
Ajan kısmından ne kastettiğinizi pek anlamadım illa Cline kullanmanıza gerek yok Claude Code (hem api, hem abonelik)'de kullanabilirsiniz. Eğer kastınız cihazımda dosya okuma, yazma işlemleri ise abonelikte yerine getirir. Context unutma sadece mesaj geçmişi çok dolarsa olan bir durum (compact sonrası bazı kısımlar).

Saatlik limit sizi zorlayabilir ama para yetiremedikten sonra gerçekten anlamı kalacak mı. Siz önce dediğim gibi Antigravity'de harcadığınız token maliyetini öğrenin $20 - $200 daha az ise API deneyin.