Selamlar,
Ben pek önermiyorum API kullanmanın malieti çok yüksek oluyor. Ara vermeden devam edersiniz ama karşılığında çok fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Örneğin bakın fiyata en düşük Sonnet $10 oysa zaten aylık abonelik $20, siz Sonnet ile 2M token harcıyacaksınız abonelik alırsanız daha fazla harcayacaksını hem de Opus gibi bir modeli kullanacaksınız.
Antigravity ile kaç M token ürettiğinize bakın, sonra o değeri 10 ile çarpıp kaç dolar ettiğini öğrenin.
Hocam maliyet uyarınız ve hesabınız için çok teşekkür ederim, kesinlikle haklısınız. Ancak aylık 20$ verip Plus/Pro abonelik aldığımda karşılaştığım iki büyük engel var:
- Bu web aboneliklerini VS Code içindeki Cline (Claude Dev) gibi otonom ajanlara (klasörleri kendi açıp, dosyaları kendi kaydeden sistemlere) bağlayamıyorum. Ajanlar mecburen API istiyor.
- 20$ abonelik alsam bile 'saatlik mesaj limiti' devreye giriyor. Projenin en ağır yerinde 'Limit doldu 3 saat bekleyin' diyor ve yapay zeka o sürede projenin bağlamını (context) unutuyor. Sırf kesintisiz otonom kod yazdırabilmek ve limit duvarına çarpmamak için token başına biraz daha fazla ödemek (API kullanmak) sizce de tek çare değil mi, yoksa abonelikleri ajanlara bağlamanın benim bilmediğim bir yolu mu var?