constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hani sırf sizin için demedim de genel bilgi olması açısından.
Çünkü neredeyse çoğu yerde bu konuda uyaran bir yazı yok.
Maliye de şimdilik üstüne düşmüyor.
Ama youtube da olduğu gibi senelerce ses çıkarmayıp nasıl 5 yıl geriye dönük ceza kestiler buda ona benzeyebilir.
Aslında restoranlar da bu pazaryerlerinde satış yaptıklarında normalde kestikleri kdv yi kestiklerini zannediyorlar ama buraya sadece hizmet alma ücreti ödüyorlar.
O %38 komisyonun üstüne birde %10 kdv kesmeleri gerekiyor.
zaten bu durumun sessizliği hayra alamet değil. bakkalda, aktarda orda burada alışveriş yaparken, işletmenin ökc'si varsada kullandığını görmüyorum. yazılım tarafında da ai'den sonra daha çok sıçrama oldu, ama mevzuatla uyumluluk sadece işini düzgün yapanlar tarafından sağlanıyor. ökc kullanmayan işletmeye minimum 125 bin tl sabit ceza (artabilir) ve 30 günlük kapatma uygulanıyor, yazılımcıya ise 300 bin liraya kadar ceza uygulanabiliyor, ki tüm detaylarıda bilmiyorum 10 farklı işletmede aynı işi yaptığı tespit edilirse o firmanın veya kişinin, cezanın ne boyutta olacağı bilgisi bende yok. insanlar 3-5 kazanmak isterken hayatının geri kalanından devlete borçlu geçirebilirler. biri çıkıp "ya kardeşim günlerdir ne ağladın şu ökc işine" dese kızmam ama deneyim olmayınca böyle oluyor biraz; hem süreç karmaşık, hemde test bile bedava değil.