Hocam aşama aşama gitmek istemen çok doğru, en çok yanılan kişiler "hızlı para" diye başlayanlar oluyor. Ben olsam şöyle başlardım: bildiğin ya da 1-2 ayda öğrenebileceğin, işletmelerin gerçekten para ödediği küçük bir hizmet seç ve onu satmayı öğren. Satmayı bir kere öğrenince ikinci hizmeti eklemek kolay.Başlangıç için iyi olanlar (sermaye istemiyor):- Google İşletme Profili kurulum ve bakımı: esnafın çoğunda ya yok ya hatalı. Öğrenmesi kolay, yakınındaki işletmelere gidip gösterebilirsin.- Sosyal medya içerik / görsel hazırlama: Kanva + yapay zeka ile aylık paket. Bir işletme bulunca her ay tekrar eden gelir oluyor.- QR menü, basit tanıtım sitesi: hazır sistemlerle kuruluyor, kafe-restoran-kuaför gibi yerler alıyor.- Video kurgu: kısa video ihtiyacı çok, CapCut ile başlanıp öğrenilebiliyor.Yol şu: birini seç, kendine ya da bir tanıdığına ücretsiz yap, önce/sonra halini portföy yap, sonra küçük fiyatla ilk 3 müşteriyi bul. R10'daki iş veren bölümleri de ilk müşteriler için iyi, her gün bu tür küçük işler açılıyor. 3-4 ay düzenli devam edince hangi işin sana uygun olduğu kendiliğinden belli oluyor.