Konuyu çok kısa bir örnek ile özetlemek istiyorum.
Dün bir kurum toplantı yaptık toplantıdaki kişi zabix , grafana gibi yazılımları alıp yapay zekayı basa, basa dandikten bir ürün çıkartmış ve bunu tüm şirketin kullanacağınada kendisini inandırmış. Aç source codeu şu satırda ne yapıyor bu satır hangi amaca hizmet ediyor diye sorsak haberi yok. Mimari bilmez iş bilmez ama çok konuşuyor.
Ben oturmuşum 2021 den beri araştırma geliştirme yapmışım, hiç bir aracı servis kullanmadan gerekli protokoller üzerinden bir ürün geliştirmişim. Güvenlik tarafında en ince ayrıntısına kadar araştırmışım, denemeler yapmışım. Zaman içerisinde mimariyi beğenmeyip tekrar, tekrar sıfırdan inşa etmişim.
Şimdi bu adamın projesi patlatılmadı, hacklenmedi, sistemi kitlemedi, zafiyet vermedi diye neden benim yaptığım iş ile aynı kefeye konuluyor. Şimdi diyeceksiniz biz aynı kefeye koymuyoruz v.b v.b. Alakası yok herkes aynı kefeye koyuyor bu çok açık bir şekilde ortada.
Bir örnek daha,
biz 2022-2023 yılından beri smm yazılımı geliştiriyoruz, forumda smm açmak isteyen kişilerin belirli bir kısmı yapay zeka ile kendi yazılımını yapıyor. Bu projeler patlatılmıyor diye sizce bizim çıkarttığımız ürün kalitesinde mi? kesinlikle yanına dahi yaklaşamaz, alakası dahi olamaz.
böyle senaryoların olduğu bir devirde bizim tepkimiz yapay zekaya değil onu kullananlara. Ben bu konuda forumda 2 tane konu açtım 1 tanesi silindi.
https://www.r10.net/off-topic/487096...mi-foruma.html