multiwhatsapp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mesele insan yazılımcı iyi vibe coder kötü meselesi değil, vibe coding ile gerçek mühendisi karıştırıyorsunuz siz. Tabiki basit sıradan projelerinizi yapay zekayla yaptırıp basmakalıp tasarımları bağlayabilirsiniz ondan yana kimsenin bir sorunu yok. Asıl mesele hassas projeleri vibe coding ile yapıp millete kendisi yapmış gibi satıp millete zaafiyetli kod satmaları. Bizim konumuz sıradan programcılar değil mühendisler ile vibe coderlar bizim konumuz.
Bence karıştırılacak bir durum yok. Kimse vibe coder ile mühendisi kıyaslamıyor, siz hariç.

1 seneden fazladır üzerinde çalıştığım bir proje var ve sizin hassas proje grubunuzun da üstünde çok komplike bir uygulama. Fikir benim, uygulamanın mimarisini kuran benim, AI'ye neyi nasıl yapması gerektiğini söyleyen benim, güvenlik için birden fazla AI ile çaprazlama yaptıran benim. Injection, port açıkları, hack gibi siber güvenlik testlerini yaptıran benim, AI'nın yazdığı kodlar için deterministik katmanları kurmasını da söyleyen benim, istediğim çıktıyı almak için günlerce ekran karşısında sabahlayan benim....
Ama kodu AI yazdı ve ben de satıyorum diye uygulamayı ben yapmamış mı oluyorum?
Yazılımcı değilim, AI olmasa terminal kullanmayı bile öğrenemezdim ama ben olmasaydım AI benim proje fikrimi asla üretemezdi.

Dediğim gibi bence ya projelerinizi satmak için yeni stratejilere ya da yeni müşteri bulmaya odaklanmalısınız.