Pinterest’te bir kişinin sizi engellediğini gösteren
doğrudan bir bildirim bulunmaz. Ancak bazı belirtileri kontrol ederek engellenmiş olabileceğinizi anlayabilirsiniz. Örneğin, daha önce takip ettiğiniz bir kişinin profilinde
takip etme işlemini gerçekleştiremiyor, kişiye mesaj gönderemiyor veya Pinleriyle etkileşim kuramıyorsanız engellenmiş olma ihtimaliniz vardır. Pinterest’in resmi yardım merkezine göre bir kişi engellendiğinde, engellenen kişinin
takip etmesi, mesaj göndermesi veya Pinlerle etkileşimde bulunması engellenebilir. Ayrıca kişinin profilini arama sonucunda görememeniz veya önceki etkileşimlerinizin bazılarını artık görememeniz de kontrol edilebilecek belirtiler arasındadır. Ancak bu durumların tek başına kesin olarak engellendiğiniz anlamına gelmediğini unutmamak gerekir.
Engellenip engellenmediğinizi anlamak için öncelikle kişinin profilini Pinterest üzerinde aratabilirsiniz. Profil görünmüyorsa bunun farklı nedenleri de olabilir; bu nedenle
tek bir belirtiye bakarak kesin sonuca ulaşmamak önemlidir. Takip etmeyi veya kişiye mesaj göndermeyi denediğinizde bir uyarı ya da hata ile karşılaşıyorsanız bu durum daha güçlü bir işaret olabilir. Pinterest’in yardım merkezinde ayrıca, bir kişi engellendiğinde
kendisine herhangi bir bildirim gönderilmediği, yalnızca takip etmeye veya Pinlerle etkileşim kurmaya çalıştığında uyarı alabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle “engellendiniz” şeklinde açık bir Pinterest bildirimi beklememelisiniz.
Pinterest’te bir hesabı engellemek veya engellemeyi kaldırmak için profil üzerinden
üç nokta simgesine tıklayarak ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Kendi engellediğiniz hesapları görmek için ise
Ayarlar > Sosyal izinler > Engellenen hesaplar bölümüne gidebilirsiniz. Buradan engelleme listenizi düzenleyebilir ve istediğiniz hesabın engelini kaldırabilirsiniz. Pinterest’in resmi yardım merkezinde yer alan bilgilere göre engelleme özelliği, kullanıcıların
takip, mesajlaşma ve Pinlerle etkileşim kurma imkanlarını sınırlandırmak amacıyla kullanılır.
Kaynak:
https://help.pinterest.com/tr/articl...nblock-someone